Στους δρόμους και πάλι οι κάτοικοι Ιδαλίου για τα εργοστάσια

Νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από εργοστάσιο παραγωγής ασφάλτου που βρίσκεται κοντά στην οικιστική περιοχή της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιδαλίου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου, όπως αποφασίστηκε σε χθεσινοβραδυνή Γενική Συνέλευση των κατοίκων της περιοχής, στην οποία υπήρξε μαζική προσέλευση των πολιτών.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι κάτοικοι αποφάσισαν ότι εάν μέχρι τότε  δεν υπάρξει απόφαση στη διϋπουργική επιτροπή και  ανακοινωθούν χρονοδιαγράμματα για μετακίνηση των δυο εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου από την περιοχή, τότε θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση των μέτρων και των αντιδράσεων τους. Οι κάτοικοι μελετούν και το ενδεχόμενο αναφοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
 
Για το πρόβλημα που παρατηρείται στην Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης έχει συσταθεί διϋπουργική επιτροπή η οποία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τους βιομηχάνους και συζητείται η δυνατότητα να απομακρυνθούν οι συγκεκριμένες μονάδες από την περιοχή.  Ο Δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος ανακοίνωσε ότι ο Δήμος έχει προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με νομικό οίκο και μελετά το ενδεχόμενο λήψης νομικών μέτρων με στόχο την προστασία της υγείας των δημοτών.  «Θα λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα», είπε ο κ. Καλλένος.
 
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος της Κίνησης Βελτίωσης Ποιότητας Ζωής Γιώργος Ολυμπίου ενημέρωσε μεταξύ άλλων για την πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε η Επίτροπος Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου, σύμφωνα με την οποία θα διενεργηθεί μελέτη η οποία θα αφορά την περιβαλλοντική επιβάρυνση με έμφαση στην ποιότητα του αέρα στην περιοχή των 5 Βιομηχανικών Ζωνών Λευκωσίας και των εφαπτόμενων οικιστικών τους περιοχών. Το κόστος της εν λόγω μελέτης θα καλυφθεί από κοινού από  τους προϋπολογισμούς του Δήμου Ιδαλίου και των Υπουργείων Υγείας, Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
 
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Γ` Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου Κυριάκος Κυριάκου αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη παιδιών του σχολείου στη Βουλή. Τα παιδιά παρέδωσαν υπόμνημα του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου στο οποίο εξηγούν το πρόβλημα που υπάρχει στον αέρα του σχολείου και ζητούν τη βοήθεια των βουλευτών για την επίλυση του. Οι μαθητές εξήγησαν ότι όταν στο σχολείο μυρίζει άσχημα νιώθουν τα μάτια και τους λαιμούς τους να καίνε, βήχουν, νιώθουν ζαλάδα και πονοκέφαλο.
 
Επιπρόσθετα δεν μπορούν να κάνουν κανονικά το μάθημα της φυσικής αγωγής και τα διαλείμματα δεν μπορούν να παίξουν στην αυλή.  Ζήτησαν τη βοήθεια των βουλευτών ώστε ο αέρας που αναπνέουν στην αυλή του σχολείου και στα σπίτια τους να είναι καθαρός και να μη δημιουργεί προβλήματα στην υγεία τους. Οι κάτοικοι της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης οι οποίοι ζουν καθημερινά το πρόβλημα στα σπίτια τους εξέφρασαν για άλλη μια φορά την ανησυχία τους ζητώντας από τις αρμόδιες υπηρεσίες  να δώσουν λύση στο θέμα το οποίο επηρεάζει την καθημερινότητα τους και την οικογενειακή τους γαλήνη, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία