Bροχές και χιόνια στο μενού του καιρού-Έρχεται διήμερο με χαμηλές θερμοκρασίες

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ψυχρό µέτωπο αναµένεται την Παρασκευή.
 
Σήµερα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικά βροχές και πιθανό καταιγίδα, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Από το µεσηµέρι και µετά αναµένεται σταδιακή βελτίωση. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, στα ανατολικά και τα νότια παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά, κατά τόπους, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον ένα βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.
 
Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος αλλά αργότερα παροδικά αυξηµένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν µεµονωµένες ελαφρές βροχές. Το βράδυ πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε βροχές, σταδιακά στις περισσότερες περιοχές, καθώς και µεµονωµένες καταιγίδες. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναµένεται χιονόπτωση. Το βράδυ ο καιρός θα σηµειώσει σηµαντική βελτίωση.
 
Το Σάββατο, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ από το µεσηµέρι και µετά αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, αναµένεται παροδικά χιόνι ή χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο την Πέµπτη, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά, για να κυµανθεί πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την Παρασκευή θα σηµειώσει πτώση, για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το Σάββατο αναµένεται µικρή άνοδος της θερµοκρασίας.
 
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 48 εκατοστά.
 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»