Δεν τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων της περιοχής από την καραντίνα για τον κορωνοϊό

Διευκρινίσεις αναφορικά με τις αντιδράσεις για την επιλογή χώρου στα Καννάβια για απομόνωση ατόμων που θα έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού έδωσε το Υπουργείο Υγείας, τονίζοντας ότι τα άτομα που θα φιλοξενούνται στους συγκεκριμένους χώρους για περίοδο 14 ημέρων θα είναι ασυμπτωματικά και η πρακτική αυτή σε καμία περίπτωση δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «σε σχέση με αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από κατοίκους της περιοχής όπου βρίσκεται ο χώρος που παραχωρήθηκε για να χρησιμοποιηθεί ως απομόνωση των ατόμων που θα έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι οι συγκεκριμένες υποδομές θα χρησιμοποιηθούν μόνο εάν και εφόσον επιβεβαιωθεί η ύπαρξη κρούσματος στην Κύπρο. Εκεί θα φιλοξενηθούν αποκλειστικά τα άτομα που θα έχουν έρθει σε στενή επαφή με το εν λόγω περιστατικό για περίοδο 14 ημερών και θα είναι ασυμπτωματικά».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρουσιάστηκαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό-Εντοπίστηκε χώρος για όσους νοσήσουν
 
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), τα άτομα που έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού πρέπει να τίθενται σε περιορισμό, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με κατάλληλες ξενοδοχειακές υποδομές, που να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με οργανωμένο νοσοκομείο, ούτως ώστε να παρακολουθούνται από επαγγελματίες υγείας για 14 μέρες, εξήγησε το Υπουργείο.
 
«Σε περίπτωση που κάποιο από αυτά τα άτομα παρουσιάσει συμπτωματολογία οποιαδήποτε στιγμή εντός των 14 ημερών που θα βρίσκεται σε απομόνωση, τότε θα μεταφέρεται αμέσως στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού ή στο Μακάρειο Νοσοκομείο εάν πρόκειται για παιδί, και θα ενεργοποιείται το πρωτόκολλο για διαχείριση ύποπτου περιστατικού», ανέφερε περαιτέρω.
 
Διευκρινίζεται, τέλος, ότι οι σχεδιασμοί αυτοί γίνονται προληπτικά για τη διαχείριση και των ακραίων ενδεχομένων, αφού οι εκτιμήσεις των διεθνών και ευρωπαϊκών αρμόδιων οργανισμών αναφέρουν πως η πιθανότητα εξάπλωσης της επιδημίας στις ευρωπαϊκές χώρες είναι χαμηλή.
 
«Η πρακτική αυτή εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού και σε καμία περίπτωση δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συστάσεις της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου σχετικά με τον κορωνοϊό

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας