Ο Υπουργός Παιδείας θα εξετάσει τις εισηγήσεις του Κινήματος Οικολόγων

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου άκουσε τις εισηγήσεις και θα εξετάσει κάποια θέματα που έχουν επισημανθεί από το Κίνημα Οικολόγων και διαβεβαίωσε ότι και στη συνέχεια θα είναι στη διάθεση του Κινήματος τόσο ο ίδιος όσο και η ηγεσία και οι λειτουργοί του Υπουργείου για να ακούσουν επισημάνσεις, παρατηρήσεις αλλά και περαιτέρω εισηγήσεις, επί τον θεμάτων που συζητήθηκαν τη Δευτέρα στη συνάντηση του με την, υπό τον Γιώργο Περδίκη, αντιπροσωπεία της ηγεσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.
 
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, ο κ. Προδρόμου, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί με τα πολιτικά κόμματα, είχε τη Δευτέρα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργο Περδίκη, και με μέλη της ηγεσίας του Κινήματος.
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Πρόδρομου, αφού ευχαρίστησε τον κ. Περδίκη, ανέφερε ότι συζήτησαν θέματα που αφορούν σε όλο το φάσμα αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) από την εγκύκλιο εκπαίδευση, την τριτοβάθμια εκπαίδευση, θέματα πολιτισμού, καθώς και θέματα που αφορούν στον αθλητισμό και τη νεολαία.
 
Ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι αναφέρθηκε στις μεταρρυθμιστικές δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και σε κάποια σημαντικά μεταρρυθμιστικά βήματα που μένει να κάνει το Υπουργείο και επισήμανε ότι υπολογίζει και στη συμβολή του Κινήματος Οικολόγων, με το οποίο γενικότερα το ΥΠΠΑΝ είναι έτοιμο για κάθε εποικοδομητική συνεργασία.
 
 Όπως ανέφερε ο κ. Προδρόμου «τα τελευταία χρόνια, ίσως μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, γίνονται θετικά βήματα για την περιβαλλοντική συνείδηση και ειδικότερα γίνεται δουλειά μέσα στα σχολεία».
 
Αυτό, επισήμανε, «είναι το αυτονόητο γιατί στον σημερινό κόσμο που η εκπαίδευση αποσκοπεί όχι μόνο  στη μετάδοση γνώσεων αλλά στη δημιουργία καλλιεργημένων και ολοκληρωμένων ανθρώπων, χρειάζεται και η αυτοσυνειδησία όχι μόνο για την ιστορία αυτού του τόπου αλλά και για τη σχέση του ανθρώπου με τον κόσμο. Ιδιαίτερα σήμερα, τόνισε «που αντιμετωπίζουμε τις πολύ μεγάλες προκλήσεις και κινδύνους από την κλιματική αλλαγή, μεταξύ άλλων».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας