Σάββατο 19 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τα πέντε μεγάλα νοσηλευτήρια που είπαν το πρώτο ναι στο ΓεΣΥ

Νατάσα Χριστοφόρου  15/02/2020 06:33
Τα πέντε μεγάλα νοσηλευτήρια που είπαν το πρώτο ναι στο ΓεΣΥ

Τα πέντε μεγάλα νοσηλευτήρια που είπαν το πρώτο ναι στο ΓεΣΥ

Νατάσα Χριστοφόρου  15/02/2020 06:33
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα δύο τρίτα των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, για τη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ, που θα ξεκινήσει την πρώτη του Ιούνη, προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας(ΟΑΥ).
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο κύβος ερρίφθη-Οι τρεις κύκλοι διαβούλευσης που οδηγούν στη β’ φάση του ΓεΣΥ
 
Μέχρι χθες το βράδυ, που έληξε η προθεσμία υποβολής αίτησης επέδειξαν ενδιαφέρον για να αρχίσουν διαβουλεύσεις με τον ΟΑΥ, 41 από τα 65 ιδιωτικά νοσηλευτήρια παγκύπρια.
 
«Είμαστε ικανοποιημένοι διότι είναι αρκετά μεγάλη η συμμετοχή. Εκφράστηκε ενδιαφέρον από νοσηλευτήρια σε όλες τις επαρχίες και ανάμεσά τους είναι και αρκετά μεγάλα», ανέφερε στον REPORTER o αναπληρωτής Διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπεγράφη το Μνημόνιο συνεργασίας ΟΑΥ και ΠΑΣΙΝ για τη β΄ φάση του ΓεΣΥ
 
Αυτό, που προκαλεί τη μεγαλύτερη αισιοδοξία, είναι ότι εάν προστεθούν στα 41 ιδιωτικά νοσηλευτήρια και τα 8 δημόσια του ΟΚΥΠΥ, τότε η κάλυψη θα πλησιάσει το ζητούμενο.
 
«Θα μπούμε το συντομότερο, σε απευθείας διαβουλεύσεις με το κάθε νοσηλευτήριο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε θετική κατάληξη. Λαμβάνοντας υπόψην ότι το 50% του όγκου εργασίας το έχουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, τότε εάν καταλήξουμε σε συμφωνία, η κάλυψη θα αγγίξει το 80%. Σε αυτή τη φάση, τα ονόματα των νοσηλευτηρίων που εξέφρασαν ενδιαφέρον, δε θα δοθούν στη δημοσιότητα από τον ΟΑΥ. Επαφίεται στα ίδια να δημοσιοποιήσουν ή όχι το ενδιαφέρον τους»,σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
 
Τα πέντε μεγάλα που είπαν ναι
Το ζητούμενο για τον ΟΑΥ, είναι να ενταχθούν στη β’ φάση του ΓεΣΥ και μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Πέντε από αυτά εξέφρασαν ενδιαφέρον και θα ξεκινήσουν το συντομότερο διαβουλεύσεις.
  
Πρόκειται για δύο μεγάλα νοσηλευτήρια της Λευκωσίας, το Αρεταίειο και το Απολλώνειο, δύο της Λεμεσού, το Medetteranean hospital και το Γερμανικό ογκολογικό και ένα της Πάφου, τον Ευαγγελισμό. 
 
«Είμαστε αισιόδοξοι πως από τις διαβουλεύσεις, θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα και θα εξασφαλιστεί η συμμετοχή πολύ ικανοποιητικού αριθμού ιδιωτικών νοσηλευτηρίων», ανέφερε ο αναπληρωτής Διευθυντής του ΟΑΥ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπογράφει και μπαίνει στη β' φάση του ΓεΣΥ το Mediterranean
 
Ήδη στα νοσηλευτήρια που εξέφρασαν ενδιαφέρον αποστάληκε ένα έντυπο με τα στοιχεία που χρειάζονται για να αρχίσουν οι διαβουλεύσεις. Το κάθε νοσηλευτήριο, θα πρέπει να προχωρήσει σε κωδικοποίηση των εξιτηρίων του για το έτος 2018. Επίσης, σύμφωνα με το Μνημόνιο Συναντίληψης το κάθε νοσηλευτήριο πρέπει να προσκομίσει ελεγμένους λογαριασμούς για το ίδιο έτος καθώς και ελεγμένα στοιχεία.
 
«Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων θα λάβουμε υπόψην τα ελεγμένα στοιχεία που θα καταθέσουν, τις ιδιαιτερότητες του καθενός νοσηλευτηρίου και θα διερευνηθεί το αίτημά τους, εκεί όπου υπάρχει, για περισσότερους όγκους εργασίας.», σημείωσε ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.
 
Τι θα γίνει με αυτούς που δεν θα μπουν;
Τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που δεν έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, θα έχουν δικαίωμα να ενταχθούν στο ΓεΣΥ, ακόμη και μετά την 1/6/2020.
 
«Δεν σημαίνει ότι όποιος δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον, μένει εκτός ΓεΣΥ. Αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα μπει με τους ίδιους όρους,  αυτους του Μνημονίου Συναντίληψης», ανέφερε ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΥ, Άθως Τσινωντίδης.
 
Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συναντίληψης, το κάθε νοσηλευτήριο που θα συμβληθεί, θα έχει το δικαίωμα να εφαρμόζει χρεώσεις στον ασθενή. Αυτές, θα αφορούν σε υπηρεσίες πλαστικής χειρουργικής, σε ενδονοσοκομειακές υπηρεσίες που θα κριθούν ως μη ιατρικά αναγκαίες και σε υπηρεσίες που θα κριθούν από τον ΟΑΥ, μετά από γνωμάτευση ιατροσυμβουλίου, ως αμφιβόλου αποτελεσματικότητας.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας