Κύρια ομιλήτρια σε φόρουμ του ΟΑΣΕ στη Βιέννη η βουλευτής Ε. Χαραλαμπίδου

Στη Βιέννη, για να συμμετάσχει ως κύρια ομιλήτρια στην Πρώτη Προπαρασκευαστική Συνάντηση του Οικονομικού και Περιβαλλοντικού Φόρουμ του ΟΑΣΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Φεβρουαρίου 2020, μετά από σχετική πρόσκληση της τρέχουσας Αλβανικής Προεδρίας του ΟΑΣΕ, μεταβαίνει την Κυριακή η Βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Ειδική Αντιπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ) για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η κα. Χαραλαμπίδου θα μιλήσει στην πρώτη ενότητα της Συνάντησης με θέμα «Προκλήσεις και ευκαιρίες στην αποτροπή και καταπολέμηση της διαφθοράς».
 
Άλλες θεματικές ενότητες αφορούν στην πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς μέσω της ψηφιοποίησης και της αυξημένης διαφάνειας, στην ενίσχυση της διαφάνειας μέσω δηλώσεων περιουσιακών στοιχείων και στην καταπολέμηση της διαφθοράς μέσω της ενίσχυσης της καλής περιβαλλοντικής διακυβέρνησης, της διαφάνειας και της καινοτομίας.
 
Μεταξύ των κύριων ομιλητών στη Συνάντηση είναι η Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης της Αλβανίας Fjoralba Caka, η Ειδική Αντιπρόσωπος του Προεδρεύοντος του ΟΑΣΕ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, δρ. Paola Severino, ο συντονιστής των Οικονομικών και Περιβαλλοντικών Δραστηριοτήτων του ΟΑΣΕ, Πρέσβης Vuk Zugic, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΑΣΕ, Thomas Greminger, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC) και του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (OECD), καθώς και Πρέσβεις συμμετεχόντων Κρατών του ΟΑΣΕ.
 
Στο περιθώριο της Συνάντησης η κα. Χαραλαμπίδου αναμένεται να έχει και χωριστές συναντήσεις με άλλους ομιλητές.
 
Στις 20-21 Φεβρουαρίου 2020, η κα. Χαραλαμπίδου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 19η Χειμερινής Συνάντησης της Κ.Σ. ΟΑΣΕ.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ