Προδρόμου: Έχουν επιδιορθωθεί οι βλάβες στη θέρμανση σε τρία σχολεία

Μερικά προβλήματα που εμφανίστηκαν σε τρία σχολεία με βλάβες στο σύστημα θέρμανσης έχουν επιδιορθωθεί αμέσως από χθες, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, σε σημερινές του δηλώσεις για θέματα της επικαιρότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν ανάβουν τις θερμάνσεις στα σχολεία-Τιμωρούν τους μαθητές που φορούν φόρμες
 
Αναφορικά με τις βλάβες στο σύστημα θέρμανσης σε σχολεία, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «επειδή είδαμε και σήμερα δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται δηκτικά «πήγαν στο σχολείο με κουβέρτες», υπήρχαν και χθες στα δελτία ανάλογες αναφορές, θέλω να επισημάνω ότι μερικά προβλήματα που εμφανίστηκαν σε τρία σχολεία με βλάβες στο σύστημα θέρμανσης έχουν επιδιορθωθεί αμέσως από χθες».
 
«Οι Σχολικές Εφορείες σε 375 σχολεία που έχουμε, διαχειρίζονται περίπου 2.000 εγκαταστάσεις θέρμανσης, επομένως μπορεί να υπάρξουν βλάβες. Οι Σχολικές Εφορείες απασχολούν συντηρητές, οι οποίοι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έπρεπε να αποκαθιστούν τις βλάβες. Παρ’ όλα αυτά, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, σε στενή συνεργασία με τις Εφορείες από χθες φρόντισαν και επιδιορθώθηκαν τα συστήματα θέρμανσης στα δυο σχολεία και το απόγευμα και στο τρίτο», πρόσθεσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απειλούν με κλιμάκωση των μέτρων οι γονείς των μαθητών στο Γυμνάσιο Βεργίνας
 
Για το θέμα της ρύπανσης της ατμόσφαιρας στο Δάλι εξαιτίας της λειτουργίας κάποιων παραγωγικών μονάδων, ο κ. Προδρόμου είπε ότι εδώ και καιρό έχουν δοθεί οδηγίες από τον Πρόεδρο και το Υπουργικό Συμβούλιο σε Υπουργούς, οι οποίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο μετακίνησης αυτών των παραγωγικών μονάδων.
 
Αυτή, επισήμανε, «θα είναι η λύση και για τη λειτουργία του σχολείου, διότι εμφανίζονται οι γονείς, οι οποίοι δικαιολογημένα έχουν ανησυχία και παράπονα για τις συνθήκες στην περιοχή, πλην όμως το πρόβλημα της ποιότητας του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος δεν υπάρχει μόνο στο σχολείο ή ειδικά στο σχολείο».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φωνάζουν οι γονείς για την κατάσταση στο Δημοτικό Ιδαλίου-«Σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών»
 
Το ΥΠΠΑΝ, πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου, «θα μπορούσε να μεταφέρει τα παιδιά, αν ήταν πρόβλημα του σχολείου, όμως και μετά το σχολείο τα παιδιά αυτά θα πάνε σπίτι τους».
 
«Άρα, πολύ ορθά η Κυβέρνηση κινείται σε αυτή την κατεύθυνση για να δοθεί μια οριστική λύση, η οποία όμως εξαρτάται από τις διαβουλεύσεις που θα γίνουν, διότι θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι βεβαίως οι κάτοικοι της περιοχής έχουν δίκαιο και δικαιώματα, αλλά θα πρέπει να δοθεί λύση και ως προς τη λειτουργία και αδειοδότηση των συγκεκριμένων παραγωγικών μονάδων», συμπλήρωσε.
 
Άρα, ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Προδρόμου, «η πολιτική θέση της Κυβέρνησης είναι ότι εφόσον βρεθεί -και ευελπιστούμε ότι θα βρεθεί- μια συμφωνημένη λύση, το συντομότερο δυνατόν θα αποκατασταθούν οι συνθήκες στην περιοχή και δεν θα υπάρχει πλέον ούτε και κανένα ειδικό αίτημα για το σχολείο».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών