Στην Κύπρο η επόμενη τριμερής Διασποράς, ανακοίνωσαν Βλάσης και Μάκραμ από το Κάιρο

Τη μεγάλη τους ικανοποίηση για τα ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ – Επιστροφή στις Ρίζες» που ξεκίνησε τα τέλη Απριλίου του 2018, αποκαλύπτοντας ότι επόμενος τέταρτος σταθμός του, θα είναι (μετά την Αλεξάνδρεια, το Λονδίνο και την Μελβούρνη), ο Καναδάς (είτε το Μόντρεαλ είτε το Τορόντο), εξέφρασαν τόσο ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Κώστας Βλάσης όσο και η Αιγύπτια ομόλογός του Ναμπίλα Μάκραμ, που τον υποδέχτηκε σήμερα στο Κάιρο.
 
Αναφερόμενη στην κοινή συνεργασία Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου η κ. Μάκραμ είπε ότι «είμαστε ένας λαός, έχουμε μία παράδοση, μοιραζόμαστε την ίδια ιστορία, έχουμε την ίδια καρδιά, το ίδιο πνεύμα, είμαστε το ίδιο χέρι. Και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν και οι νέες γενιές».
 
Από την πλευρά του, ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης ανέφερε ότι «Ελλάδα και Αίγυπτος είναι δύο χώρες που αποτελούν τους καλύτερους φίλους στην περιοχή», επαινώντας την θέση της Αιγύπτου στην ευρύτερη περιοχή που αποτελεί «πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης».
 
Τέλος, οι δύο Υπουργοί αναφέρθηκαν στην μεγάλη κοινή συνεργασία με την Κύπρο στα θέματα διασποράς, μέσω του Επιτρόπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι το προσεχές καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση από τις νεολαίες των τριών χωρών στην Αίγυπτο και ότι η επόμενη τριμερής Σύνοδος των αρμοδίων Υπουργών για τη Διασπορά Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, θα διεξαχθεί στην Κύπρο.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα