Τετάρτη 1 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι εκπαιδευτικοί-Η ώρα της απόφασης της ΟΕΛΜΕΚ

Φοινιώ Σάββα  13/02/2020 06:44
Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι εκπαιδευτικοί-Η ώρα της απόφασης της ΟΕΛΜΕΚ

Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι εκπαιδευτικοί-Η ώρα της απόφασης της ΟΕΛΜΕΚ

Φοινιώ Σάββα  13/02/2020 06:44
Δεν λέει να κοπάσει η φουρτούνα που έχει ξεσπάσει στον τομέα της παιδείας, αφού μετά τους μαθητές, μέτρα θα λάβουν και οι εκπαιδευτικοί. Σήμερα, το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, θα αποφασίσει τα επόμενά του βήματα ενώ αναμένεται να αποφασίσει και τη μέρα που θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Κι αυτό για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τον τρόπο που χειρίζεται η Κυβέρνηση, το συνταξιοδοτικό θέμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πάνε για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Οικονομικών οι εκπαιδευτικοί
 
Στις 10:30 θα ξεκινήσει η συνεδρία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης των καθηγητών, κατά την οποία η ηγεσία της θα συζητήσει τα επόμενα της βήματα, μετά και τη συγκέντρωση με όλους τους επηρεαζόμενους εκπαιδευτικούς το περασμένο Σάββατο. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να αποφασίσουν ποια μέρα θα διεξάγουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Την εκδήλωση διαμαρτυρίας στήριξαν και οι άμεσα επηρεαζόμενοι, δηλαδή οι εκπαιδευτικοί που μονιμοποιήθηκαν μετά την 1η Οκτωβρίου 2011.
 
Οι καθηγητές εξέφρασαν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους, για τα βήματα που κάνει η Κυβέρνηση, για το συνταξιοδοτικό ζήτημα και την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι οκτώ χρόνια μετά, δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή.
 
 
Σε περίπτωση που αποφασιστεί η ημέρα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ θα συζητήσει και με τις άλλες οργανώσεις, ώστε να καταγράψουν τις θέσεις τους. Η ΟΛΤΕΚ στηρίζει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ωστόσο η ΠΑΣΥΔΥ έχει τις ενστάσεις της, ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, αφού αναμένει και την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο οποίο προσέφυγαν μέλη της.
 
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εμμένουν στη θέση τους, η οποία είναι η ένταξη όλων των εκπαιδευτικών που μονιμοποιήθηκαν μετά τον Οκτώβριο του 2011, στο υφιστάμενο συνταξιοδοτικό σχέδιο, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών, προτείνει τη δημιουργία ταμείου προνοίας για τους επηρεαζόμενους, μια πρόταση που ψηφίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, σε δύο διαφορετικές συνεδρίες.
 
Βασική ανησυχία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, είναι οι εγγυήσεις που θα υπάρχουν για τα μέλη τους, καθώς το ζητούμενο είναι να υπάρχει η βεβαιότητα πως είναι καλυμμένοι από το σχέδιο της Κυβέρνησης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας