Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι εκπαιδευτικοί-Η ώρα της απόφασης της ΟΕΛΜΕΚ

Δεν λέει να κοπάσει η φουρτούνα που έχει ξεσπάσει στον τομέα της παιδείας, αφού μετά τους μαθητές, μέτρα θα λάβουν και οι εκπαιδευτικοί. Σήμερα, το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, θα αποφασίσει τα επόμενά του βήματα ενώ αναμένεται να αποφασίσει και τη μέρα που θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Κι αυτό για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τον τρόπο που χειρίζεται η Κυβέρνηση, το συνταξιοδοτικό θέμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πάνε για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Οικονομικών οι εκπαιδευτικοί
 
Στις 10:30 θα ξεκινήσει η συνεδρία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης των καθηγητών, κατά την οποία η ηγεσία της θα συζητήσει τα επόμενα της βήματα, μετά και τη συγκέντρωση με όλους τους επηρεαζόμενους εκπαιδευτικούς το περασμένο Σάββατο. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να αποφασίσουν ποια μέρα θα διεξάγουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Την εκδήλωση διαμαρτυρίας στήριξαν και οι άμεσα επηρεαζόμενοι, δηλαδή οι εκπαιδευτικοί που μονιμοποιήθηκαν μετά την 1η Οκτωβρίου 2011.
 
Οι καθηγητές εξέφρασαν την ανησυχία και τον προβληματισμό τους, για τα βήματα που κάνει η Κυβέρνηση, για το συνταξιοδοτικό ζήτημα και την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι οκτώ χρόνια μετά, δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δύο ανοιχτά μέτωπα στην παιδεία-«Βράζουν» για συνταξιοδοτικό και τετράμηνα
 
Σε περίπτωση που αποφασιστεί η ημέρα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ θα συζητήσει και με τις άλλες οργανώσεις, ώστε να καταγράψουν τις θέσεις τους. Η ΟΛΤΕΚ στηρίζει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ωστόσο η ΠΑΣΥΔΥ έχει τις ενστάσεις της, ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, αφού αναμένει και την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο οποίο προσέφυγαν μέλη της.
 
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εμμένουν στη θέση τους, η οποία είναι η ένταξη όλων των εκπαιδευτικών που μονιμοποιήθηκαν μετά τον Οκτώβριο του 2011, στο υφιστάμενο συνταξιοδοτικό σχέδιο, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών, προτείνει τη δημιουργία ταμείου προνοίας για τους επηρεαζόμενους, μια πρόταση που ψηφίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, σε δύο διαφορετικές συνεδρίες.
 
Βασική ανησυχία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, είναι οι εγγυήσεις που θα υπάρχουν για τα μέλη τους, καθώς το ζητούμενο είναι να υπάρχει η βεβαιότητα πως είναι καλυμμένοι από το σχέδιο της Κυβέρνησης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών