Γύρισαν ξανά την πλάτη για συνένωση με το Παραλίμνι Αγία Νάπα, Σωτήρα, Λιοπέτρι

Τη κοινή τους συμπόρευση, επιβεβαίωσαν απόψε οι Δήμοι Αγίας Νάπας και Σωτήρας και η Κοινότητα Λιοπετρίου, κατά τη διάρκεια πανδημοτικής κοινής συνάντησης για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, που πραγματοποιήθηκε στην Σωτήρα.
 
Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου ανέφερε ότι «μαζί οι τρεις τοπικές αυτοδιοικήσεις, δηλαδή Αγία Νάπα, Σωτήρα και Λιοπέτρι, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και βεντέτα, πρέπει να δώσουμε τον αγώνα και τη μάχη να κερδίσουμε αναγνώριση και λόγο και όχι να αποφασίζουν άλλοι για μας».
 
Ο κ. Ζαννέττου αναφέρθηκε στην τουριστική ανάπτυξη της Αγίας Νάπας μετά την τουρκική εισβολή του 1974 και είπε ότι «αυτή η ανάπτυξη  αλλά και η στήριξη προς την κυπριακή οικονομία ήταν και είναι καθοριστική ενώ με άξονα τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση κατάφερε να στηρίζει σημαντικά την κυπριακή οικονομία και να βοηθήσει σημαντικά στην αναβάθμιση και προβολή της επαρχίας μας σε διεθνές επίπεδο. Η καλοφημία Brand Name της Αγίας Νάπας όχι μόνο πρέπει να διασφαλιστεί ως κόρη οφθαλμού αλλά και να επεκταθεί για το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου μας».
 
Αφού είπε ότι «χωρίς συμμαχία δεν είναι εύκολο να κερδηθεί οποιοσδήποτε αγώνας» σημείωσε πως «μαζί με την Σωτήρα και το Λιοπέτρι επιβάλλεται η επέκταση και ανάπτυξη προς τα δυτικά και μια ενιαία και συνεχής ακτογραμμή, δημιουργεί τεράστιες προοπτικές τουριστικής, εμπορικής και οικιστικής ανάπτυξης, ενώ τα έργα υποδομής διεθνούς εμβέλειας που υλοποιούνται σήμερα, τοποθετούν την ακτογραμμή αυτή σε μια νέα βάση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη».
 
Πιστεύουμε ακράδαντα, κατέληξε ο Χρίστος Ζαννέττου «ότι η κοινή δημιουργώντας έτσι μια ισχυρή ενδοχώρα που απώτερο σκοπό θα έχει να εξελιχθεί σε μια οικονομικά, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά εύρωστη και ζωντανή κοινωνία πολιτών, με επίκεντρο τον άνθρωπο, τους νέους και τις ανάγκες τους. Πάνω απ΄όλα όμως είμαστε άνθρωποι και όχι αριθμοί και στατιστικά στοιχεία και αυτό ακριβώς θέλουμε να δημιουργήσουμε μαζί με τους πολίτες, δηλαδή μια πολιτεία με επίκεντρο τον άνθρωπο που θα διασφαλίζει το μέλλον των παιδιών μας και των επόμενων γενεών».  
 
Στον δικό του χαιρετισμό ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας ανέφερε ότι «επικροτούμε το νομοσχέδιο στο σύνολο του για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την πρόθεση ρηξικέλευθων ανακατατάξεων και μεταρρυθμίσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και τις συνενώσεις τις ίδιες. Όμως η φιλοσοφία των συνενώσεων, θεωρούμε, ως τοπικές αρχές, ότι πρέπει να βρίσκουν τους δημότες να συμμετέχουν ενεργά και να αποφασίζουν για το μέλλον τους».
 
Σύμφωνα με τον κ. Τάκκα «παρά τις φιλόδοξες και σεβαστές απόψεις της Κυβέρνησης, ως τοπικές κοινωνίες γνωρίζουμε όσο κανείς άλλος τους κοινούς μας πόθους για ανάπτυξη, τα κοινά χαρακτηριστικά που μας δένουν με τους γείτονές μας και τις όμοιες ανησυχίες μας. Τα τελευταία εννέα χρόνια, η επαρχία Αμμοχώστου, χάρη στο πνεύμα ομαδικότητας και το κοινό όραμά της κατάφερε να πετύχει πολλά, αφού 4 Δήμοι και 5 Κοινότητες, ενωμένοι μαζί, κατάφεραν να πετύχουν σημαντικά έργα και να υλοποιήσουν στρατηγικούς στόχους για την επαρχία».
 
Αναφερόμενος στη συνένωση των Δήμων Αγίας Νάπας και Σωτήρας και της Κοινότητας Λιοπετριού, ο Δήμαρχος Σωτήρας είπε ότι «αυτή θα πετύχει αναμφίβολα τη δημιουργία του μεγαλύτερου τουριστικού Δήμου της Κύπρου, με αποτέλεσμα την περαιτέρω ισότιμη οικονομική ανάπτυξη των τριών τοπικών αρχών, στη δημιουργία του μεγαλύτερου και ομορφότερου παραλιακού μετώπου του νησιού, με τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες, στην ανάπτυξη της ενδοχώρας που μέχρι σήμερα παραμένει παρηκμασμένη, στη δημιουργία του πιο εμπλουτισμένου παραλιακού μετώπου, με τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα, με μία αξιοζήλευτη μαρίνα, με υδροπάρκα και σημεία αναφοράς».
 
Είπε ακόμα ότι «πιστεύουμε πως ο σχηματισμός της Σωτήρας, της Αγίας Νάπας και του Λιοπετρίου θα φέρει πιο κοντά τρεις κοινωνίες με κοινή ιστορία και κοινωνική συνοχή, με κοινούς στόχους και οικονομικές ανησυχίες, αφού η Αγία Νάπα ήταν επί χρόνια και παραμένει ο κύριος τροφοδότης εργασίας στην επαρχία Αμμοχώστου».
 
Οι Δήμαρχοι Αγίας Νάπας και Σωτήρας απέστειλαν πρόσκληση στις υπόλοιπες Κοινότητες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου να συνενωθούν μαζί τους.
 
Μετά το τέλος των χαιρετισμών παρουσιάστηκε μελέτη γνωστού οίκου στην οποία αναλύονται οι προοπτικές ανάπτυξης που διανοίγονται μέσα από ένα παραλιακό μέτωπο 25 και πλέον χιλιομέτρων και θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην ευημερία των κατοίκων των Δήμων Αγίας Νάπας και Σωτήρας και της Κοινότητας Λιοπετρίου.
 
Η μελέτη θα αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, στα κόμματα και στους βουλευτές ούτως ώστε με την έναρξη της συζήτησης για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Βουλή, να ληφθεί υπόψη οι θέσεις των Δήμων Αγίας Νάπας και Σωτήρας και της Κοινότητας Λιοπετρίου.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών