Σε πλήρη εφαρμογή η μετεξέλιξη της Εθνικής Φρουράς, λέει το ΓΕΕΦ

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται η μετεξέλιξη της Εθνικής Φρουράς, η οποία προχωρά με βάση την εγκεκριμένη μελέτη, σύμφωνα με τον Απολογισμό του 2019 και την Παρουσίαση των Στόχων για το 2020 που προέβη το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ).
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε εκδήλωση η οποία στις 11 Φεβρουαρίου, στο Στρατόπεδο «ΧΡ.ΣΑΜΑΡΑ», οι Διοικητές και Διευθυντές Διοικήσεων των Διευθύνσεων του ΓΕΕΦ, παρουσίασαν το παραχθέν έργο των Επιτελείων και των Μονάδων τους κατά το προηγούμενο έτος και ανέλυσαν το προγραμματισθέν για το τρέχον έτος.
 
Μεταξύ άλλων, έγιναν αναφορές στις ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις με Ένοπλες Δυνάμεις Ξένων Χωρών με εξαιρετικά αποτελέσματα και προβολή του υψηλού επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας των μονάδων της ΕΦ. Επίσης, παρουσιάστηκαν τα εξοπλιστικά και τεχνοεφοδιαστικά προγράμματα τα οποία είναι σε συνεχή εξέλιξη με σκοπό, όπως αναφέρεται, την ποιοτική αναβάθμιση των Οπλικών Συστημάτων, Εξοπλισμού και Μέσων της ΕΦ.
 
Η παρουσίαση αφορούσε επίσης τα προγράμματα εκπαιδεύσεων προσωπικού εντός και εκτός Κύπρου, την σύναψη Προγραμμάτων Στρατιωτικής Συνεργασίας με Ξένες Χώρες και συμμετοχή στελεχών σε Ευρωπαϊκές Επιχειρήσεις, ως αποτέλεσμα της εξωστρέφειας και ενεργούς συμμετοχής της ΕΦ σε Ευρωπαϊκές Επιχειρήσεις, καθώς και στις δραστηριότητες και δράσεις στο πλαίσιο του θεματικού έτους 2019 – ««Εμφάνισης, Παράστασης και Ευζωίας».
 
Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων καλώντας το προσωπικό να συνεχίσει να εργάζεται με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα. Όρισε επίσης το έτος 2020 ως «Έτος Αυτογνωσίας και Εξωστρέφειας».
 
Για να καταφέρουμε να επιτύχουμε τον στόχο που τέθηκε, την Επιχειρησιακή Ετοιμότητα, επιβάλλεται να αφομοιώσουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες και τις ιδιαιτερότητες κάθε Όπλου και Κλάδου και με συλλογική προσπάθεια να καταστεί η ΕΦ πυλώνας εθνικής ισχύος και ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας, κατέληξε.

Δειτε Επισης

Έπεσε ο πέλεκυς στον 25χρονο για τον θανατηφόρο που στοίχησε την ζωή στην 19χρονη Μαριλένα-Ποινή δύο ετών
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα