Κατά 41% μειώθηκε ο αριθμός των παράνομων συνοριακών διελεύσεων στην ΕΕ

Τον Ιανουάριο, ο αριθμός των ανιχνεύσεων των παράνομων διελεύσεων των συνόρων στα κύρια μεταναστευτικά δρομολόγια της Ευρώπης μειώθηκε κατά 41% από τον προηγούμενο μήνα σε περίπου 8 800 ανιχνεύσεις, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Frontex.

Αναλυτικά η Frontex επισημαίνει ότι η μεταναστευτική διαδρομή της Ανατολικής Μεσογείου συνέχισε να αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο ποσοστό ανίχνευσης παράνομων συνοριακών διελεύσεων στην Ευρώπη, αν και ο συνολικός αριθμός μειώθηκε κατά 58% από τον προηγούμενο μήνα σε σχεδόν 3 400, πολύ κοντά στον αριθμό των ανιχνεύσεων τον Ιανουάριο του 2019. Οι Αφγανοί ήταν η κορυφαία εθνικότητα που εντοπίστηκε σε αυτή τη διαδρομή, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ήμισυ των παράνομων μεταναστών, ακολουθούμενοι από τους Σύρους και τους Τούρκους υπηκόους.

Επιπλέον ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που διασχίζουν την Κεντρική Μεσόγειο τον Ιανουάριο υπερδιπλασιάστηκε από το Δεκέμβριο του 2019 σε σχεδόν 1 500, έξι φορές πάνω από τον Ιανουάριο του 2019. Οι τρεις βασικές εθνικότητες που εντοπίστηκαν σε αυτή τη διαδρομή ήταν υπήκοοι της Αλγερίας, της Ακτής Ελεφαντοστού και του Μπαγκλαντές.

Ο αριθμός των μεταναστών που έφτασαν στην Ευρώπη μέσω της διαδρομής της Δυτικής Μεσογείου μειώθηκε κατά ένα τέταρτο από τον προηγούμενο μήνα σε περίπου 1 150, ή  72% λιγότερο από ό, τι τον Ιανουάριο του 2019. Οι Αλγερινοί ήταν η πλέον εκπροσωπούμενη εθνικότητα σε αυτή τη διαδρομή τον πρώτο μήνα του 2020.

Τέλος σε ό,τι αφορά στα Δυτικά Βαλκάνια, υπήρξαν περισσότερες από 2 000 ανιχνεύσεις παράνομων διασταυρώσεων των συνόρων που καταγράφηκαν στη διαδρομή αυτή τον Ιανουάριο, λιγότερο από το ήμισυ του συνόλου που αναφέρθηκε τον προηγούμενο μήνα. Οι πολίτες της Συρίας αντιπροσώπευαν περισσότερα από τα τρία τέταρτα των μεταναστών που εντοπίστηκαν σε αυτή τη διαδρομή.

Δειτε Επισης

Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή