Κρίσιμη συνάντηση στο Υπ. Οικονομικών για το συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών

Στο Υπουργείο Οικονομικών θα βρεθούν σήμερα οι ηγεσίες των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, της ΠΑΣΥΔΥ και ο Σύνδεσμος Αστυνομικών, όπου θα έχουν συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, ώστε να συζητήσουν το συνταξιοδοτικό.
 
Στις 10:30 θα ξεκινήσει η κρίσιμη, όπως την χαρακτηρίζουν οι εκπαιδευτικοί, συνάντηση κατά την οποία αναμένεται να ενημερώσουν το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών για τις θέσεις τους, επί του ζητήματος, που τους ταλαιπωρεί τα τελευταία οκτώ χρόνια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Απεβίωσε εκπαιδευτικός και η οικογένειά της δεν είχε συνταξιοδοτικά ωφελήματα»
 
Η θέση των πέντε οργανώσεων, είναι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μονιμοποιηθεί μετά την 1η Οκτωβρίου 2011, να ενταχθούν στο υφιστάμενο κυβερνητικό συνταξιοδοτικό σχέδιο, αφού δεν έχουν οποιοδήποτε συνταξιοδοτικό ωφέλημα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θέλουν λύση εδώ και τώρα στο συνταξιοδοτικό, αλλιώς θα πάρουν μέτρα οι εκπαιδευτικοί
 
Όπως ανέφεραν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, δεν είναι αντίθετες στο να δημιουργηθεί ένα ταμείο προνοίας, αρκεί να τους ικανοποιούν οι όροι ενός τέτοιου σχεδίου.
 
«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Δεν είναι ούτε ένα, ούτε δύο χρόνια ούτε τρεις μήνες. Είναι οκτώ ολόκληρα χρόνια. Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που αφυπηρετήσαν και επειδή ενδεχομένως να μπήκαν σε πιο μεγάλη ηλικία στο δημόσιο δεν έχουν κανένα ωφέλημα. Για παράδειγμα, κάποιοι είναι με το καθεστώς του έκτακτου, μονιμοποιηθήκαν μετά το 2011, αλλά επειδή δεν είναι ενταγμένοι σε κανένα συνταξιοδοτικό σχέδιο, η σύνταξη που παίρνουν είναι ελάχιστη», ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας.
 

«Η κατάσταση πρέπει να διορθωθεί. Εκπαιδευτικός απεβίωσε και η οικογένειά της δεν είχε κανένα συνταξιοδοτικό ωφέλημα. Είχαμε κι άλλα θλιβερά περιστατικά, όπου οι εκπαιδευτικοί δούλευαν με σύμβαση πριν το 2011 και μονιμοποιήθηκαν μετά, με αποτέλεσμα να μην έχουν συνταξιοδοτικά ωφελήματα», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού στον REPORTER.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ ανέφερε πως το μόνο ωφέλημα που έχουν είναι το 45% που προσφέρουν, ως σύνταξη, οι κοινωνικές ασφαλίσεις.

«Εμείς θέλουμε λύση, είτε είναι μέσω κυβερνητικού σχεδίου, είτε είναι ταμείο προνοίας. Αυτό που μας απασχολεί και έχει σημασία, στην ουσία είναι οι όροι. Ένα κυβερνητικό σχέδιο, μέσα από τους όρους του, μπορεί να είναι χειρότερο από το ταμείο προνοίας. Την Παρασκευή, στη συνάντηση που θα έχουμε, θα συζητήσουμε τα επόμενά μας βήματα και θα απευθυνθούμε στο Υπουργείο Οικονομικών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ετοιμάζονται να λάβουν μέτρα οι εκπαιδευτικοί για το συνταξιοδοτικό

Δειτε Επισης

Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου