Σε θέση μάχης οι μαθητές-Ψηφίζουν για ολοήμερη αποχή για τα τετράμηνα

Ετοιμάζονται για κλιμάκωση των μέτρων κατά των εξετάσεων τετραμήνων οι μαθητές, αφού το πρωί πραγματοποιήθηκε το παγκύπριο δημοψήφισμα της ΠΣΕΜ, με το οποίο ζητά από τους μαθητές του λυκείου να ψηφίσει υπέρ ή κατά της ολοήμερης αποχής από τα μαθήματα.
Στις 9:30 στήθηκαν σε όλα τα Λύκεια, Εξατάξια Γυμνάσια και τις Τεχνικές Σχολές, οι κάλπες για το δημοψήφισμα της ΠΣΕΜ και οι μαθητές απάντησαν στο ερώτημα «συμφωνείτε ως επόμενο βήμα και μέση πίεσης προς το Υπουργείο Παιδείας να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας πραγματοποιώντας ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα;».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δημοψήφισμα για τα τετράμηνα οι μαθητές, στον Προδρόμου οι καθηγητές
Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας του δημοψηφίσματος, ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος, ανέφερε πως τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θα ανακοινωθούν το απόγευμα και θα κρίνουν πως θα κινηθούν από εδώ και πέρα. Σημείωσε πως οι μαθητές είναι κατά των εξετάσεων ανά τετράμηνο και αυτό φαίνεται και από την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στις 16 Ιανουαρίου έξω από το Προεδρικό.
«Εμείς ρωτάμε τους συμμαθητές μας αν θέλουν να κλιμακώσουμε τα μέτρα κατά των εξετάσεων τετραμήνων και να ασκήσουμε πίεση στο Υπουργείο Παιδείας, ώστε να σταματήσει να έχει αυτή την αυταρχική στάση και να μην λαμβάνει υπόψη την άποψη των μαθητών και να φιμώνει τη θέση της ΠΣΕΜ». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεκινά διάλογο με όλους τους φορείς για τις εξετάσεις τετραμήνων ο Προδρόμου

Ερωτηθείς αν θα παραστούν σε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, εάν προσκληθούν, ο εκπρόσωπος των μαθητών σημείωσε πως θα πάνε και θα καταθέσουν εκ νέου τη θέση τους.
 
«Εμείς ζητάμε κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο και την έναρξη συλλογικού διαλόγου. Δεν γίνεται να βρίσκουμε βελτιώσεις με τους εκπαιδευτικούς εταίρους και οι συμμαθητές μας να ζουν αυτό το αντιπαιδαγωγικό μέτρο που λέγεται εξετάσεις τετραμήνων. Έχουμε βρει συγκλίσεις και με την ΟΕΛΜΕΚ και με την ΟΛΤΕΚ και με τους οργανωμένους γονείς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτές είναι οι εισηγήσεις της ΟΕΛΜΕΚ για τα τετράμηνα-Απέστειλαν επιστολή στον Προδρόμου

Οι κόκκινες γραμμές της ΠΣΕΜ για τα τετράμηνα
Αναφερόμενος στις εισηγήσεις που θα καταθέσει η ΟΕΛΜΕΚ ενώπιον του υπουργού Παιδείας, τόνισε πως η στάση της οργάνωσης των καθηγητών δεν έχει αλλάξει, παρά το γεγονός πως έχουν εντοπίσει βελτιώσεις για το θεσμό.
 
Κληθείς να σχολιάσει αν πρόκειται να αλλάξουν στάση, σε περίπτωση που τους ικανοποιήσει το αποτέλεσμα των συναντήσεων του Πρόδρομου Προδρόμου με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, σημείωσε πως «εμείς έχουμε μια πρόταση και μιλάμε για ενενηντάλεπτα διαγωνίσματα, τα οποία θα είναι ενδοσχολικά, χωρίς εξεταστέα ύλη. Αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές της ΠΣΕΜ στην πρόταση της. Δεχόμαστε κριτική και διαμόρφωση της άποψής μας, σε οποιαδήποτε σημεία. Αυτό που βλέπουμε και με στενοχωρεί ιδιαίτερα είναι πως ο υπουργός Παιδείας συνεχίζει να φιμώνει τους μαθητές. Αναφέρεται σε συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, αλλά δεν αναφέρεται στους μαθητές».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ετοιμάζονται για κλιμάκωση μέτρων οι μαθητές-Δημοψήφισμα για τα επόμενά τους βήματα
Το απόγευμα τα αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θα ανακοινωθούν το απόγευμα, αφού θα γίνει η καταμέτρηση των καλπών από όλα τα σχολεία, με τον πρόεδρο της ΠΣΕΜ να τονίζει πως τα περιμένουν με αγωνία.
 
«Δεν μπορώ να ξέρω αν υπάρχουν ενδείξεις για τα αποτελέσματα. Χωρίς να θέλω να προδικάσω, αν κρίνω από τα τοπικά αποτελέσματα, μπορεί να είναι θετικό το αποτέλεσμα παγκύπρια. Σε περίπτωση, όμως, που είναι αρνητικό το αποτέλεσμα, εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά τις εξετάσεις τετραμήνων, αλλά όχι στο πλαίσιο της ολοήμερης αποχής».
 
Η διαδικασία του δημοψηφίσματος κύλησε ομαλά, ανέφερε ο Γιάννης Λαπήθιος και πρόσθεσε πως η συμμετοχή ήταν μαζική.
 
«Θέλω να χαιρετήσω και να ευχαριστήσω τους χιλιάδες μαθητές, σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, που έτρεξαν να ψηφίσουν στις κάλπες. Εντός των επόμενων ημερών θα εξαγγείλουμε, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι θετικό, πότε θα πραγματοποιηθεί η ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα».
 

Δειτε Επισης

Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητής στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο που προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων