Καδής: Η ΚΑΠ δεν πρέπει να είναι η μόνη πολιτική για στήριξη της επίτευξης περιβαλλοντικών στόχων

«Η ΚΑΠ δεν θα πρέπει να είναι η μόνη πολιτική που θα στηρίζει την επίτευξη περιβαλλοντικών στόχων που θα σχετίζονται με τη γεωργία και τις αγροτικές περιοχές, αλλά θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική συμβολή από το σύνολο των πολιτικών της ΕΕ», δήλωσε σε σημερινή του παρέμβαση στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας, στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής.

H συζήτηση επί των αγροτικών πτυχών της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης και οι Υπουργοί ξεκίνησαν μια πρώτη συζήτηση γύρω από τη συμβολή του αγροτικού τομέα στην υλοποίηση της Πράσινης Συμφωνίας. 
 
Κατά την παρέμβασή του, ο Κώστας Καδής χαιρέτισε την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και επεσήμανε ότι αυτή αναμένεται να επιταχύνει την υιοθέτηση πιο αειφόρων και φιλικότερων προς το περιβάλλον πρακτικών σε οριζόντιο επίπεδο και σημείωσε ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) μπορεί να έχει σημαντική συμβολή στο φιλόδοξο αυτό εγχείρημα, νοουμένου ότι θα υπάρξει η ανάλογη οικονομική της στήριξη, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να είναι η μόνη πολιτική που θα στηρίζει την επίτευξη περιβαλλοντικών στόχων.
 
Επιπλέον κατά τη συζήτηση για το θέμα της ειδικής σήμανσης σε προϊόντα, για την καλή μεταχείριση των ζώων, ο κ. Κάδης, ανέφερε ότι η Κύπρος υποστηρίζει την εφαρμογή ενός σχεδίου επισήμανσης που θα αναφέρεται στην εφαρμογή, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προνοιών καλής διαβίωσης των ζώων. Υποστήριξε ότι οι πρόνοιες αυτές θα πρέπει να είναι επιστημονικά στοιχειοθετημένες και ότι της εφαρμογής τους θα πρέπει να προηγηθεί ειδική μελέτη αντικτύπου που θα καταγράφει τις επιπτώσεις στους παραγωγούς και τους καταναλωτές.
 
Τέλος, στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου παρουσιάστηκε η κοινή δήλωση αριθμού Κρατών Μελών, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, σχετικά με την επισήμανση της χώρας προέλευσης σε μείγματα μελιού.  Ο Υπουργός Γεωργίας σημείωσε ότι η Κύπρος συνυπογράφει την κοινή αυτή δήλωση, αφού η βελτίωση της ιχνηλασιμότητας του προϊόντος θα συμβάλει στην προστασία των καταναλωτών, των μελισσοκόμων και της μελισσοκομίας γενικότερα.
 
Σημειώνεται ότι στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο Υπουργός Γεωργίας είχε συνάντηση γνωριμίας με τον Επίτροπο Γεωργίας  Janusz Wojciechowski, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων