Κυριακή 20 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

«Πώς βγήκε πόρισμα για τα νεκρά φλαμίνγκο στο άψε-σβήσε;», διερωτώνται οι Οικολόγοι

  26/01/2020 16:22
«Πώς βγήκε πόρισμα για τα νεκρά φλαμίνγκο στο άψε-σβήσε;», διερωτώνται οι Οικολόγοι

«Πώς βγήκε πόρισμα για τα νεκρά φλαμίνγκο στο άψε-σβήσε;», διερωτώνται οι Οικολόγοι

  26/01/2020 16:22
«Το γεγονός ότι ο προϊστάμενος της υπηρεσίας θήρας κ. Χατζηγέρου έσπευσε αμέσως να δικαιολογήσει τους μαζικούς θανάτους των φλαμίνγκο στην αλυκή Λάρνακας με αναφορά στην υπόθεση του σκοπευτήριου μας δημιούργησε πολλά ερωτήματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.
 
Πρώτον, ανέφερε, γιατί το σκοπευτήριο μετακινήθηκε πριν από δεκαπέντε χρόνια και έγινε εκτεταμένος καθαρισμός του βυθού.  Μόλις πριν λίγες βδομάδες δυο υπουργοί της Κυβέρνησης διαβεβαίωναν τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών κ. Περδικη με γραπτή απάντηση κοινοβουλευτικής ερώτησης ότι δεν υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης των πουλιών από το μόλυβδο που περιέχουν τα σκάγια και το υλικό από τους δίσκους σκοποβολής. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από μόλυβδο σφαιριδίων και το ψύχος πέθαναν τα 20 φλαμίνγκο
 
Δεύτερον η αναφορά σε δηλητηρίαση των πουλιών από το μόλυβδο από τα σκάγια από τις χώρες του εξωτερικού από όπου ήρθαν τα φλαμίνγκο (επιχείρημα που ακούστηκε και το 2003 και απορρίφθηκε από τα γεγονότα) είναι εντελώς αστήριχτη και ανεδαφική.
 
Τρίτον η αναφορά σε απαγόρευση του κυνηγιού πέριξ της αλυκής αποδεικνύεται παραπλανητική. 
 
«Το πιο κρίσιμο ερώτημα είναι πως μπόρεσε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας θήρας χωρίς να γίνουν ιστολογικές αναλύσεις και χωρίς να ελεγχθεί ποτέ ήρθαν τα πτηνά να καταλήγει στο άψε-σβήσε σε συμπέρασμα που αθωώνει τους πάντες και παραπέμπει την ενοχή σε βάθος παρελθόντος χρόνου», τόνισαν οι Οικολόγοι.
 
«Μας ενοχλεί επίσης η υποβάθμιση του γεγονότος από την υπηρεσία θήρας. Εμείς αναμένουμε να δημοσιευτούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων της λάσπης που γίνονται τόσα χρόνια και έλεγαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από το μόλυβδο», προστίθεται η ανακοίνωση. 
 
Επίσης περιμένουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών αναλύσεων των νεκρών φλαμίνγκο. Να μην γίνει ότι έγινε πριν μια βδομάδα με τη διαρροή πετρελαίου στη λίμνη Αθαλάσσας, όπου δεν βρέθηκε ο ένοχος ή ο λόγος, υπογραμμίζουν.
 
«Ζητούμε να γίνει διερεύνηση για τις εισροές υγρών και αποβλήτων από οχετούς και αγωγούς από τις πέριξ περιοχές», καταλήγει η ανακοίνωση. 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας