«Πώς βγήκε πόρισμα για τα νεκρά φλαμίνγκο στο άψε-σβήσε;», διερωτώνται οι Οικολόγοι

«Το γεγονός ότι ο προϊστάμενος της υπηρεσίας θήρας κ. Χατζηγέρου έσπευσε αμέσως να δικαιολογήσει τους μαζικούς θανάτους των φλαμίνγκο στην αλυκή Λάρνακας με αναφορά στην υπόθεση του σκοπευτήριου μας δημιούργησε πολλά ερωτήματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.
 
Πρώτον, ανέφερε, γιατί το σκοπευτήριο μετακινήθηκε πριν από δεκαπέντε χρόνια και έγινε εκτεταμένος καθαρισμός του βυθού.  Μόλις πριν λίγες βδομάδες δυο υπουργοί της Κυβέρνησης διαβεβαίωναν τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών κ. Περδικη με γραπτή απάντηση κοινοβουλευτικής ερώτησης ότι δεν υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης των πουλιών από το μόλυβδο που περιέχουν τα σκάγια και το υλικό από τους δίσκους σκοποβολής. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από μόλυβδο σφαιριδίων και το ψύχος πέθαναν τα 20 φλαμίνγκο
 
Δεύτερον η αναφορά σε δηλητηρίαση των πουλιών από το μόλυβδο από τα σκάγια από τις χώρες του εξωτερικού από όπου ήρθαν τα φλαμίνγκο (επιχείρημα που ακούστηκε και το 2003 και απορρίφθηκε από τα γεγονότα) είναι εντελώς αστήριχτη και ανεδαφική.
 
Τρίτον η αναφορά σε απαγόρευση του κυνηγιού πέριξ της αλυκής αποδεικνύεται παραπλανητική. 
 
«Το πιο κρίσιμο ερώτημα είναι πως μπόρεσε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας θήρας χωρίς να γίνουν ιστολογικές αναλύσεις και χωρίς να ελεγχθεί ποτέ ήρθαν τα πτηνά να καταλήγει στο άψε-σβήσε σε συμπέρασμα που αθωώνει τους πάντες και παραπέμπει την ενοχή σε βάθος παρελθόντος χρόνου», τόνισαν οι Οικολόγοι.
 
«Μας ενοχλεί επίσης η υποβάθμιση του γεγονότος από την υπηρεσία θήρας. Εμείς αναμένουμε να δημοσιευτούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων της λάσπης που γίνονται τόσα χρόνια και έλεγαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από το μόλυβδο», προστίθεται η ανακοίνωση. 
 
Επίσης περιμένουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών αναλύσεων των νεκρών φλαμίνγκο. Να μην γίνει ότι έγινε πριν μια βδομάδα με τη διαρροή πετρελαίου στη λίμνη Αθαλάσσας, όπου δεν βρέθηκε ο ένοχος ή ο λόγος, υπογραμμίζουν.
 
«Ζητούμε να γίνει διερεύνηση για τις εισροές υγρών και αποβλήτων από οχετούς και αγωγούς από τις πέριξ περιοχές», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»