Συγκλονισμός στα κατεχόμενα για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία

Συλλυπητήρια μηνύματα στην Τουρκία και τους συγγενείς των θυμάτων έστειλαν Τ/κ πολιτικοί από χθες το βράδυ, χρησιμοποιώντας κυρίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί με ανάρτησή του στα ΜΚΔ εκφράζει μεγάλη λύπη για την απώλεια ζωών και τους τραυματίες από τον σεισμό στο κέντρο του νομού Ελαζίγ στην Τουρκία. Ο ίδιος προσωπικά και εκ μέρους του τ/κ «λαού», όπως γράφει, εύχεται ο Θεός να αναπαύσει τους νεκρούς και γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Υπομονή και συλλυπητήρια και ολόκληρη την Τουρκία, προσθέτει.
 
Στο δικό του μήνυμα ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ εκφράζει λύπη και συλλυπήτηρια στους οικείους των θυμάτων καθώς και γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες εκ μέρους του ίδιου, του τ/κ «λαού» και της «κυβέρνησης», ευχόμενος ο Θεός να προφυλάξει την Τουρκία, «εμάς και ολόκληρη την ανθρωπότητα από καταστροφές, φυσικά φαινόμενα και σεισμούς».
 
Μοιραζόμαστε τον πόνο της Τουρκικής Δημοκρατίας και του τουρκικού λαού, εξέφρασε στο μήνυμά του ο Κουντρέτ Οζερσάι μαζί με τα συλλυπητήρια και τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση.
 
Παρόμοιο το μήνυμα και του προέδρου του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν που εξέφρασε λύπη για το γεγονός, υπομονή στους συγγενείς των θυμάτων και περαστικά «στην Τουρκία και σε όλους μας».
 
Ο τ/κ Τύπος αναφέρεται στον σεισμό που έπληξε τον νομό Ελαζίγ της Τουρκίας, ως δευτερεύον θέμα, δημοσιεύοντας τις πρώτες φωτογραφίες που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα χθες βράδυ, αλλά και τα πρώτα στοιχεία για νεκρούς και τραυματίες.
 
Η κάλυψη των εξελίξεων συνεχίζεται σήμερα από όλα τα τ/κ ηλεκτρονικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, τα οποία αναφέρονται ειδησεογραφικά χωριστά στο μήνυμα του ΥΠΕΞ στην τουρκική γλώσσα για τον σεισμό στην Τουρκία.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων