Έπεσε στους -7 χθες βράδυ ο υδράργυρος-Παρόμοιο σκηνικό και απόψε

Η ψυχρότερη νύχτα του χειμώνα ήταν η χθεσινοβραδινή, με το θερμόμετρο να πέφτει μέχρι και τους -7 βαθμούς Κελσίου.
 
Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, αυτό οφείλεται στο γεγονός πως δεν υπήρχαν άνεμοι, αλλά ούτε συννεφιά. Η ψύχρα που επικρατούσε, προκάλεσε προβλήματα παγετού στους δρόμους κυρίως στα ορεινά, ενώ στη Λευκωσία ο υδράργυρος ακούμπησε τους μηδέν βαθμούς.

Το κρύο θα συνεχιστεί και απόψε, ωστόσο παρότι θα πλησιάσει, δεν θα φθάσει τα χθεσινοβραδινά επίπεδα. Σημειώνεται ότι τις επόμενες μέρες η θερμοκρασία αναμένεται να έχει μικρή άνοδο.

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και στα δυτικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα παράλια και γύρω στον πλην ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, τα ημιορεινά και αργότερα τοπικά στο εσωτερικό, θα σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς, 3 μποφόρ αλλά αργότερα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά το απόγευμα, στα προσήνεμα, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια, εκτός από τα δυτικά παράλια, όπου αναμένεται γύρω στους 16 και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να σημειωθεί παροδική χιονόπτωση.

Την Τετάρτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που δυνατό να δώσει τοπικά ελαφρές βροχές ή και ελαφρά χιονόπτωση, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τρίτη θα σημειώσει μικρή πτώση, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα την Τετάρτη.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 78 εκατοστά.
 

Δειτε Επισης

Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα