Στα δέκα τα νεκρά φλαμίνγκο-Παραλήφθηκαν από το Ταμείο Θήρας

Στα δέκα ανέρχονται τα νεκρά φλαμίνγκο, που εντοπίστηκαν το πρωί στην Αλυκή Λάρνακας, ενώ άλλα τόσα φαίνονται άρρωστα και κινδυνεύουν να έχουν την ίδια τύχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φρικτό θέαμα στην Αλυκή της Λάρνακας-Βρέθηκαν νεκρά φλαμίνγκο (pics)

Σύμφωνα με τον Επαρχιακό Γραμματέα Οικολόγων Λάρνακας,Γιώργος Χαραλάμπους, ο οποίος μίλησε στον REPORTER, η κατάσταση στο σημείο ήταν τραγική.
«Το ταμείο Θήρας παρέλαβε τα νεκρά φλαμίνγκο και τα απομάκρυνε από το χώρο, ενώ θα διενεργηθεί νεκροτομή για να διακριβωθούν οι λόγοι που ξεψύχησαν».

Κάποια από τα φλαμίνγκο είναι μισοφαγομένα, όπως εξήγησε, αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται σε αλεπούδες που τα κατασπάραξαν μετά το θάνατό τους.

Σημείωσε ακόμη ότι στην Αλυκή Λάρνακας καταλήγει ένα κανάλι, το οποίο περνά από τη Βιομηχανική περιοχή Αραδίππου, στο οποίο πριν από περίπου ένα μήνα διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν λύματα.
«Αφού έγινε συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας, με τον Δήμαρχο Αραδίππου και τον Έπαρχο Λάρνακας, αποφασίστηκε να καθαριστεί το εν λόγω κανάλι και μπήκε μηχάνημα».

Παρόλ’ αυτά πρέπει να διαφανεί αν υπάρχει κάποιος που διοχετεύει παράνομα τα λύματά του στο κανάλι και φθάνουν τελικά στην Αλυκή.

Αναρτήσεις για το θέμα έκαναν, τόσο ο Πρόεδρος όσο και η Αντιπρόεδρος των Οικολόγων.
Ο Γιώργος Περδίκης από την πλευρά του σημειώνει ότι, οι φωτογραφίες θυμίζουν την εποχή της μαζικής δηλητηρίασης από μόλυβδο. «Μια πρόσφατη απάντηση που πήρα σε κοιν. ερώτηση έλεγε ότι δεν καταγράφονται θάνατοι. Άλλα δείχνουν οι φωτογραφίες. Ζητούμε άμεση διερεύνηση».

Από την άλλη, η Έφη Ξάνθου αναφέρει πως, «κάτι τραγικό έχει συμβεί στην Αλυκή της Λάρνακας. Έχουν εντοπιστεί μεγάλος αριθμός νεκρων φλαμίνγκο. Πρέπει να διερευνηθεί άμεσα η εγκληματική ενέργεια (και αμέλεια) που προκάλεσε τον θάνατο τους».

Απαντώντας στην ανάρτηση της κ. Ξάνθου ο υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, επεσήμανε πως δόθηκαν οδηγίες για πλήρη διερεύνηση.
 
Υπενθυμίζεται πως παρόμοια περιστατικά με νεκρά φλαμίνγκο, είχαν καταγραφεί και πέρυσι την ίδια περίοδο, όπου διαπιστώθηκε τελικά πως ο θάνατός τους προήλθε από μόλυβδο σκαγιών.
 

Δειτε Επισης

Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα