Παρασκευή 21 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έκαναν πρεμιέρα οι ομάδες εργασίας στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της ειδικής εκπαίδευσης

  24/01/2020 16:51
Έκαναν πρεμιέρα οι ομάδες εργασίας στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της ειδικής εκπαίδευσης

Έκαναν πρεμιέρα οι ομάδες εργασίας στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της ειδικής εκπαίδευσης

  24/01/2020 16:51
Η πρώτη διήμερη συνάντηση των ομάδων εργασίας, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της Μεταρρύθμισης της Ειδικής Εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.
 
Η αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την Κύπρο αποτελούνταν από προσωπικό του Ευρωπαϊκού Φορέα για την Ειδική Αγωγή και την Ενταξιακή Εκπαίδευση, εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τρεις Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πορτογαλία και τη Σουηδία.
 
Οι επισκέπτες, αφού έγιναν δεκτοί από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, ενημερώθηκαν για το Κυπριακό Εκπαιδευτικό Σύστημα και συναντήθηκαν με τη Συντονιστική Επιτροπή για τη Μεταρρύθμιση της Ειδικής Εκπαίδευσης.
 
Η δεύτερη φάση της μεταρρύθμισης ξεκίνησε με την εναρκτήρια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ακολούθησε η επίσκεψη μελέτης στην Πορτογαλία τον Νοέμβριο και η ανάλυση πόρων τον Δεκέμβριο.
 
Η συνάντηση συνεχίστηκε στους χώρους του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, όπου συνήλθαν τρεις ομάδες εργασίας. Σκοπός των ομάδων είναι η υποβολή συμπερασμάτων, που θα διαμορφωθούν σε συστάσεις, στη βάση των οποίων θα ετοιμαστούν οι κανονισμοί που είναι απαραίτητοι για την εφαρμογή του νόμου πλαίσιο.
 
Οι ομάδες ασχολήθηκαν με τα είδη εκπαιδευτικών παροχών και στήριξης, ηγετικές ικανότητες και πρακτικές διδασκαλίας, τις διαδικασίες αξιολόγησης και στήριξης με επίκεντρο τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους ηγέτες και τα μαθησιακά περιβάλλοντα και το Ρόλο Κέντρων Στήριξης Ενιαίας Εκπαίδευσης.
 
Οι τρεις Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες παρουσίασαν τις εμπειρίες των χωρών τους στον τομέα της ενιαίας εκπαίδευσης, υποστηρίζοντας τις Ομάδες Εργασίας με την εμπειρογνωμοσύνη τους σε κάθε έναν από τους πιο πάνω βασικούς τομείς.
 
Οι 40 περίπου συμμετέχοντες και συμμετέχουσες, εκπροσωπώντας διάφορους φορείς και οργανώσεις, με την ενεργητική συμμετοχή, τη δέσμευση και την εποικοδομητική τους παρουσία, εργάστηκαν εντατικά και μέσα από έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο συζήτησαν διάφορα θέματα.
 
Η δεύτερη συνάντηση των ομάδων εργασίας θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο.
 
Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του Προγράμματος Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και υλοποιείται από τον Ευρωπαϊκό Φορέα για την Ειδική Αγωγή και την Ενταξιακή Εκπαίδευση, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (DG REFORM) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας