Παρασκευή 21 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα στην πρωτεύουσα-Χαλάζι και σφοδροί άνεμοι

  23/01/2020 21:51
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα στην πρωτεύουσα-Χαλάζι και σφοδροί άνεμοι

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα στην πρωτεύουσα-Χαλάζι και σφοδροί άνεμοι

  23/01/2020 21:51
Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν την πρωτεύουσα, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την κακοκαιρία που θα έφθανε στο νησί από τις εννέα το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο σκοτάδι περιοχές της Λευκωσίας από την κακοκαιρία

Σε διάφορες περιοχές της Λευκωσίας σημειώνεται βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, ενώ ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα κρατήσουν τουλάχιστον μέχρι αύριο το μεσημέρι και ως εκ τούτου εκδόθηκε κίτρινη προειδοποίηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκτακτη κίτρινη προειδοποίηση για σφοδρούς ανέμους

LIVE η μεταβολή του καιρού
Η πρόβλεψη του καιρού
Ασθενής χαμηλή πίεση θα επηρεάσει σήμερα την περιοχή, ενώ πολύ ισχυρό βόρειο ρεύμα αέρα αναμένεται από αργά απόψε μέχρι νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής. Ψηλή πίεση αναμένεται στη συνέχεια.

Απόψε, ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, καθώς και χιόνια στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα βόρειοι ως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά τοπικά στα προσήνεμα ισχυροί και παροδικά σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ταραγμένη και αργότερα στα προσήνεμα κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 7 στα υπόλοιπα παράλια και στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βόρειοι, αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά τοπικά στα προσήνεμα ισχυροί και παροδικά σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, για να καταστούν αργά το απόγευμα κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγμένη μέχρι κυματώδης και τοπικά στα προσήνεμα κυματώδης, για να καταστεί σταδιακά μέχρι το βράδυ ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και αρχικά τοπικά στα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά αρχικά στα ανατολικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και αργότερα λίγο ταραγμένη.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο την Κυριακή θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 79 εκατοστά.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας