Παρασκευή 28 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πράσινη Σημαία στο Δήμο Λακατάμιας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

  23/01/2020 17:17
Πράσινη Σημαία στο Δήμο Λακατάμιας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Πράσινη Σημαία στο Δήμο Λακατάμιας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

  23/01/2020 17:17
Ο Δήμος Λακατάμιας, σύμφωνα με δελτίο Τύπου, έχει βραβευθεί με το βραβείο Πράσινη Πόλη της Κύπρου για το έργο «Λειτουργία Ομάδας Πρόληψης» στην κατηγορία Διαχείριση Αποβλήτων.
 
Η βράβευση, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του Δήμου,  έγινε στο πλαίσιο των Παγκύπριων Βραβείων Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου, που προκήρυξε το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης. Η αξιολόγηση έγινε  παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Κλέλιας Βασιλείου και εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων.

Η απονομή της Πράσινης Σημαίας θα γίνει από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
Η Ομάδα Πρόληψης, προστίθεται, η οποία αναβαθμίστηκε και λειτούργησε με νέα καθήκοντα το 2018, έχοντας ως κύριο στόχο το συνεχή έλεγχο της περιοχής του Δήμου, για την αποτροπή της ανεξέλεγκτης ρίψης / τοποθέτησης ογκωδών απορριμμάτων στους ανοικτούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους και τη λήψη νομικών μέτρων  ενάντια σε όσους παρανομούν.

Ταυτόχρονα το προσωπικό της Ομάδας Πρόληψης προβαίνει σε ενημέρωση των δημοτών για την χρήση των πράσινων σημείων και για την διάθεση των κλαδεμάτων τους μέσω του προγράμματος Πληρώνω όσο Πετάω με βάση την προπληρωμένη σακούλα, πρόγραμμα το οποίο έχει βραβευτεί ο Δήμος στην περσινή περίοδο.
 
Η Δήμαρχος Λακατάμιας Δρ Φωτούλα Χατζήπαπα, εξέφρασε την ικανοποίηση της, που ακόμα ένα πρόγραμμα του Δήμου έχει βραβευτεί και διαβεβαιώνει ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας