Πρόβλημα στατικότητας και κατάρρευσης αντιμετωπίζουν σπίτια στα Περβόλια

Πρόβλημα στατικότητας και κατάρρευσης αντιμετωπίζουν ορισμένες κατοικίες στον προσφυγικό συνοικισμό Περβολιών και το θέμα συζητήθηκε σήμερα σε συνάντηση που είχαν ο Επαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου με τον Κοινοτάρχη Περβολιών.
 
Σε δηλώσεις ύστερα από τη συνάντηση, ο Επαρχος Λάρνακας ανέφερε ότι ενημερώθηκε πως υπάρχουν κάποιες κατοικίες στον συνοικισμό Περβολιών, οι οποίες παρουσιάζουν προβλήματα που έχουν σχέση με επικινδυνότητα των οικοδομών. «Σε τέτοιες περιπτώσεις ενεργούμε αμέσως, δηλαδή επί τόπου μεταβαίνει κλιμάκιο από πολιτικό και τεχνικό μηχανικό, γίνεται έλεγχος καταγραφή εκτίμηση και γίνεται αυτό που πρέπει να γίνει με βάσει τις διαδικασίες που ισχύουν», είπε.
 
Πρόσθεσε ότι στις διαδικασίες εμπλέκεται και το Τμήμα Δημοσίων Εργων το οποίο θα προβεί στη δική του εκτίμηση για τις ζημιές και αμέσως παραχωρούνται τα απαιτούμενα κονδύλια για να εκτελεστούν όλες οι εργασίες με σκοπό τον τερματισμό της επικινδυνότητας. «Πρώτιστα μας ενδιαφέρει η ασφάλεια του πολίτη και αυτές οι περιπτώσεις τίθενται πάντοτε σε προτεραιότητα», τόνισε.
 
Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει πρόβλημα διάβρωσης του εδάφους ή στατικότητας των κτηρίων, ο Επαρχος Λάρνακας ανέφερε ότι «αυτό θα ελεγχθεί μετά. Τώρα που έχουμε ενημερωθεί για τα προβλήματα θα μεταβεί επί τόπου κλιμάκιο της Επαρχιακής Διοίκησης το οποίο θα ελέγξει τις κατοικίες που θα υποδειχθούν».
 
Σε ερώτηση εάν τίθεται θέμα κατεδάφισης των οικιών, ο κ. Χατζηστεφάνου απάντησε πως «εάν διαπιστωθεί ότι κάτι είναι πολύ επικίνδυνο και δεν μπορεί να επιδιορθωθεί, τότε θα προχωρήσουμε με κατεδαφίσεις, αφού προηγουμένως φροντίσουμε για την στέγαση των οικογενειών που ενδεχομένως να διαμένουν εκεί».
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών Κώστας Τίγκης ανέφερε ότι «ως Κοινότητα είμαστε πλήρως ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι ο Επαρχος Λάρνακας έδειξε κατανόηση στο πρόβλημα που υπάρχει στον Συνοικισμό και ευελπιστούμε ότι θα δώσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής στους πρόσφυγες».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τίγκης είπε ότι «από το πρόβλημα επηρεάζονται αρκετές κατοικίες όμως σε 2-3 περιπτώσεις τα προβλήματα είναι πολύ έντονα και ευελπιστούμε ότι σε συνεργασία με την Επαρχιακή Διοίκηση θα καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και την καλύτερη διαβίωση των προσφύγων».
 
Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως τα προβλήματα δημιουργήθηκαν για αρκετούς λόγους μεταξύ των οποίων και «οι κακοτεχνίες που έγιναν όταν κτίστηκε ο συνοικισμός, τα κακής ποιότητας υλικά που οικοδομήθηκαν τα σπίτια, πιθανόν ακόμη να είναι και τα αεροπλάνα που περνούν πάνω από την Κοινότητα, ακόμα και η σταθερότητα του εδάφους. Όλα αυτά θα ελεγχθούν και η ουσία είναι ότι θα προχωρήσουμε στην επιδιόρθωση των κατοικιών».

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας