«Ασφάλεια Ασθενών-Πρόληψη και Διαχείριση Ανθρώπινου Λάθους στο Τομέα της Υγείας»

Η Kratis Training and Consulting Ltd, δραστηριοποιείται από το 2005 τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό παρέχοντας συμβουλευτικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες με ειδίκευση στην πρόληψη και διαχείριση του ανθρώπινου λάθους κυρίως στο τομέα της αεροπορίας και στον τομέα της υγείας. Με δραστηριότητα σε περισσότερες από 35 χώρες, έχει πελάτες διεθνείς και άλλους οργανισμούς όπως Rolls-Royce, Emirates, Gulfstream Aerospace, Etihad, Brussels Airlines, Cathay Pacific κλπ.
 
Αποστολή τους η παροχή εκπαιδεύσεων και συμβουλευτικών υπηρεσιών, μαζί με τους στρατηγικούς τους εταίρους και η συμμετοχή τους σε ερευνητικά έργα και πρωτοβουλίες που στηρίζουν τους οργανισμούς, το ανθρώπινο δυναμικό, και ενισχύουν το επιχειρηματικό πλεονέκτημα και την επιτυχία των στρατηγικών στόχων μιας επιχείρησης.
 
Η Kratis Training and Consulting Ltd παρέχει αυτές τις υπηρεσίες σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών και εταιρικών αγορών και βιομηχανικών τομέων, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ειδικεύονται στον τομέα της αεροπορίας, ο οποίος περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται στη συμμόρφωση με τους κανονισμούς, τον αερολιμενικό τομέα, την αεροπορική βιομηχανία, τη συντήρηση αεροσκαφών, την εξυπηρέτηση πελατών, την ασφάλεια, την ασφάλεια, τους ανθρώπινους παράγοντες, τη διαχείριση κρίσεων και τον προγραμματισμό έκτακτης ανάγκης και την ετοιμότητα.
 
Η εταιρία συμμετέχει επίσης σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα όπως το CRM4EMS, κάτω από το Erasmus+ στο οποίο συμμετέχει και η Υπηρεσία Ασθενοφόρων. Το πρόγραμμα αναπτύσσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για Υπηρεσίες Επειγόντων Ιατρικών Περιστατικών που αφορά τον ανθρώπινο παράγοντα με κύριο στόχο την αποφυγή λαθών. Παράλληλα, συμμετείχε επιπλέον στο Ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα Stamina for Biopharmaceutical, το οποίο ανάπτυξε πρόγραμμα για τον ανθρώπινο παράγοντα και τα ανθρώπινα λάθη στον τομέα κατασκευής φαρμάκων.
Το όραμά τους είναι να υπερέχουν στον τομέα της Εκπαίδευσης και της Συμβουλευτικής και να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες, λύσεις και πρακτικές στους πελάτες του, επομένως η προσέγγισή τους προσαρμόζεται στις ατομικές ανάγκες κάθε οργανισμού που εργάζονται μαζί του.
 
Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι έχει αναπτυχθεί έντονος προβληματισμός σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες σχετικά με τα ιατρικά σφάλματα, η Kratis Training and Consulting Ltd, διοργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μονοήμερο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Ασφάλεια Ασθενών -Πρόληψη και Διαχείριση Ανθρώπινου Λάθους στο Τομέα της Υγείας». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020, 08: 30-14:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία.
 
Το Συνέδριο στοχεύει να επικεντρωθεί στην ανάγκη δημιουργίας συστημάτων εντοπισμού, καταγραφής, ανάλυσης αλλά και πρόληψης ιατρικών λαθών και δυσμενών συμβάντων. Επιπλέον, αποσκοπεί και στην ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων φορέων (Ιατροί, Νοσηλευτές, Φαρμακοποιοί, Ασφαλιστές, Δικηγόροι κ.α.)  αλλά και στην υποβολή εισηγήσεων για τη δημιουργία ενός Εθνικού Σχεδίου Ασφάλειας Ασθενών.
 
Διακεκριμένοι επιστήμονες από την Κύπρο και το εξωτερικό, θα μιλήσουν για τις καλές πρακτικές που αφορούν το θέμα της ασφάλειας των ασθενών, τα δικαιώματα των ασθενών, το ιατρικό σφάλμα καθώς και για τεχνικές μείωσης του ανθρώπινου λάθους στον τομέα της υγείας. Επιπρόσθετα θα πραγματοποιηθούν παράλληλες συνεδρίες για την εφαρμογή προγραμμάτων ασφάλειας, τη δημιουργία ενίσχυσης κουλτούρας ασφάλειας, τη προστασία και δίκαιη μεταχείριση επαγγελματιών υγείας, κέντρου υγείας και ασθενών σε περίπτωση ανθρώπινου λάθους και αμέλειας και κάθετες προσεγγίσεις και θέματα ασφάλειας ασθενών.  Κατά τη διάρκεια των συνεδριών θα καταγραφούν οι εισηγήσεις αρμόδιων φορέων και επαγγελματιών και τα αποτελέσματά τους θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν με το τέλος του συνεδρίου.
 
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Συνέδριο “Patient Safety Conference 2020” επικοινωνήστε με την ΙΜΗ - τηλ.: 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com ή www.patientsafetycy.com
 
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη Kratis Training and Consulting Ltd επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://kratisconsulting.com/

Δειτε Επισης

Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ