Το 'Σπίτι της Ελπίδας' για ασυνόδευτα παιδιά του «Hope for Children» επισκέφθηκε ο ΥΠΕΣ

Προτάσεις που θα συνέβαλλαν θετικά στην επίλυση των υφιστάμενων δυσκολιών αναφορικά με τα ασυνόδευτα παιδιά στην Κύπρο τέθηκαν κατά την συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή, με τη διευθυντική ομάδα του «Hope for Children» CRC Policy Center. Ο κ. Νουρής πραγματοποίησε την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου επίσκεψη στο Σπίτι της Ελπίδας για ασυνόδευτα παιδιά που λειτουργεί στο νησί ο εν λόγω Μη Κυβερνητικός Οργανισμός.
 
Ανακοίνωση του «Hope for Children» CRC Policy Center αναφέρει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών και οι συνεργάτες του ενημερώθηκαν «για τις εξατομικευμένες υπηρεσίες και τα εκπαιδευτικά προγράμματα, που προσφέρονται στα παιδιά που φιλοξενούνται στη στέγη αλλά και για τα υπόλοιπα προγράμματα του Οργανισμού».
 
Προσθέτει ότι «όλοι οι παρευρισκόμενοι κατά τη συνάντηση, συζήτησαν για τις προκλήσεις που υπάρχουν στον τομέα της στήριξης και ένταξης των ασυνόδευτων παιδιών αλλά και προτάσεις που θα συνέβαλλαν θετικά στην επίλυση των υφιστάμενων δυσκολιών».
 
Σε δηλώσεις του, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς τη διεύθυνση και το προσωπικό του «Hope for Children» CRC Policy Center για το σημαντικό έργο που επιτελούν.
 
Το Σπίτι της Ελπίδας στη Λευκωσία χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα από τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων, με την οποία το «Hope For Children» πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία επιδότησης για συγχρηματοδότηση του έργου "Λειτουργία Ανοικτού Κέντρου Υποδοχής για Ασυνόδευτους Ανήλικους Υπηκόους Τρίτων Χωρών" από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (90%) και την Κυπριακή Δημοκρατία (10%) με χρονική διάρκεια 17/11/2019 - 16/3/2022.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο από την ενέδρα στην Ανθούπολη-Δίπλα δίπλα δράστες και θύμα
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Τα νούμερα, τα απρόοπτα και τα ενδιαφέροντα της υποβολής υποψηφιοτήτων
Απέσυρε την υποψηφιότητα της με ριπή κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ η Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Στηρίζουν Νίκο Νικολαΐδη οι «Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένοι Κύπριοι Κυνηγοί» στη Λεμεσό
Άναψε το πράσινο φως το Υπουργικό για παράταση ε στη χρηματοδότηση ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ
Ηχηρά ονόματα στους προτείνοντες και υποστηρίζοντες των υποψηφίων-Στηρίζει Γεάδη και Πελεκάνο η Παρισινού
Καταβάλλονται αρχές Μαϊου αποζημιώσεις σε αγρότες που υπέστησαν ζημιές