Ο κλάδος της υγείας καθυστερεί να υιοθετήσει ψηφιακές τεχνολογίες

Ο κλάδος της υγείας – σε σχέση με άλλους κλάδους – καθυστερεί να υιοθετήσει τις ψηφιακές τεχνολογίες τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τους γιατρούς και είναι ενδεικτικό ότι μόνο το 25% των καταναλωτών στην Ολλανδία και το 21% των γιατρών στην Αγγλία θεωρούν ότι το σύστημα υγείας λειτουργεί ικανοποιητικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, «EY New Horizons 2019: An EY NextWave Health Report».
 
Η έκθεση εξετάζει τη μετάβαση από τη φάση του σχεδιασμού του συστήματος υγείας του μέλλοντος στην υλοποίησή του.
 
Ανακοίνωση από τον οργανισμό Ernst & Young αναφέρει «ο κλάδος της υγείας επικεντρώνεται όλο και πιο πολύ στην προσέλκυση πελατείας, είναι συμμετοχικός, οικονομικά αποδοτικός και προσανατολισμένος στα αποτελέσματα, ωστόσο έχει καθυστερήσει ως προς την ενσωμάτωση της αυτοματοποίησης και της τεχνολογίας στις δραστηριότητές του».
 
Προσθέτει ότι «η έκθεση υπογραμμίζει, ότι οι επενδυτές και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πιστεύουν, ότι το μέλλον του κλάδου υγείας βρίσκεται στην τεχνολογία».
 
Στο πλαίσιο αυτό, «οι εταιρείες ιδιωτικών μετοχικών κεφαλαίων επενδύουν όλο και περισσότερο σε τεχνολογίες υγείας, στη διαχείριση των ασθενών σε ιδιωτικά ιατρεία και στον τομέα των ασθενών ημερήσιας νοσηλείας, συμπεριλαμβανομένων των επειγόντων περιστατικών και της κατ’ οίκον ιατρικής φροντίδας».
 
Σύμφωνα με την έκθεση, «μεταξύ του 2014 και του 2018, η συμμετοχή του τομέα της υγείας στις συμφωνίες εταιρειών ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου (ΡΕ) στις ΗΠΑ αυξήθηκε από το 8,3% στο 12,2%, μία στις επτά εταιρείες ΡΕ έκανε τουλάχιστον μία επένδυση στον κλάδο της υγείας το 2018, εστιάζοντας στην κλινική αποδοτικότητα και την κανονιστική συμμόρφωση».
 
Επιπλέον, η έκθεση διαπιστώνει ότι μόνο ένας στους τέσσερις καταναλωτές πιστεύει ότι το σύστημα υγείας είναι καινοτόμο, σε σύγκριση με άλλους κλάδους που έχουν περάσει στην ψηφιακή εποχή, όπως το λιανικό εμπόριο και ο τραπεζικός τομέας.
 
Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, ο Χαράλαμπος Κωνσταντίνου, Συνέταιρος και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου, παρατηρε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «η ψηφιακή επανάσταση και ο τεράστιος όγκος των διαθέσιμων δεδομένων μεταβάλλουν δραματικά τον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».
 
Ως εκ τούτου, «οι επιχειρήσεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα πρέπει να αναπτύξουν, να αγοράσουν ή να δημιουργήσουν συνεργασίες για τη δημιουργία λύσεων πληροφορικής που θα επιτρέπουν την ανεμπόδιστη ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, περιλαμβανομένων των καταναλωτών υγείας που κατέχουν τα δεδομένα αλλά και των επιχειρήσεων που παρέχουν τα εργαλεία για να τα συγκεντρώνουν» αναφέρει ο κ. Κωνσταντίνου.
 

Δειτε Επισης

Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν