Σάββατο 22 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά-Υποχωρεί ξημερώματα Τρίτης η κακοκαιρία

  19/01/2020 07:05
Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά-Υποχωρεί ξημερώματα Τρίτης η κακοκαιρία

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά-Υποχωρεί ξημερώματα Τρίτης η κακοκαιρία

  19/01/2020 07:05
H χαμηλή πίεση που επηρεάζει την περιοχή έφερε χθες βράδυ βροχοπτώσεις σε όλες τις επαρχίες του νησιού, καθώς και χιόνια στα ορεινά.
 
Ένα σκηνικό, που αναμένεται να συνεχιστεί και μέχρι και τα ξημερώματα της ερχόμενης Τρίτης.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και νωρίς το πρωί αναµένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, ενώ στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Στη συνέχεια τα φαινόµενα θα καταστούν µεµονωµένα.

Οι άνεµοι θα πνέουν βόρειοι ως βορειοανατολικοί και τοπικά µέχρι ανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά µέτριοι, 4 µποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να µεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα υπάρχει παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Τοπικά στα ορεινά θα σηµειωθεί παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στον πλην ένα βαθµό στα ψηλότερα ορεινά.

Την ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές, κατά διαστήµατα ή και µεµονωµένη καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο, ενώ το βράδυ πιθανό να πέσει χιόνι τοπικά και στα ηµιορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και σχετικά ψυχρός, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Νωρίς το πρωί όµως, πιθανό να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές, στα ανατολικά παράλια.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα παραµείνει στα ίδια επίπεδα τη ∆ευτέρα, που είναι λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Τρίτη θα σηµειώσει µικρή πτώση. Την Τετάρτη η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο, παραµένοντας όµως λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 79 εκατοστά.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας