Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά-Υποχωρεί ξημερώματα Τρίτης η κακοκαιρία

H χαμηλή πίεση που επηρεάζει την περιοχή έφερε χθες βράδυ βροχοπτώσεις σε όλες τις επαρχίες του νησιού, καθώς και χιόνια στα ορεινά.
 
Ένα σκηνικό, που αναμένεται να συνεχιστεί και μέχρι και τα ξημερώματα της ερχόμενης Τρίτης.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και νωρίς το πρωί αναµένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, ενώ στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Στη συνέχεια τα φαινόµενα θα καταστούν µεµονωµένα.

Οι άνεµοι θα πνέουν βόρειοι ως βορειοανατολικοί και τοπικά µέχρι ανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά µέτριοι, 4 µποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να µεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα υπάρχει παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Τοπικά στα ορεινά θα σηµειωθεί παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στον πλην ένα βαθµό στα ψηλότερα ορεινά.

Την ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές, κατά διαστήµατα ή και µεµονωµένη καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο, ενώ το βράδυ πιθανό να πέσει χιόνι τοπικά και στα ηµιορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και σχετικά ψυχρός, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Νωρίς το πρωί όµως, πιθανό να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές, στα ανατολικά παράλια.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα παραµείνει στα ίδια επίπεδα τη ∆ευτέρα, που είναι λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Τρίτη θα σηµειώσει µικρή πτώση. Την Τετάρτη η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο, παραµένοντας όµως λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 79 εκατοστά.
 

Δειτε Επισης

Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου
Το 55% της αγοράς οίνου καλύπτεται από κυπριακές ποικιλίες και 45% από ξένες
Υπ. Παιδείας: Να δώσουμε τα εφόδια για πολίτες που θα συμβάλουν στην επανένωση
Έλεγχοι από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή σε πάνω από 300 περίπτερα
Νομοθετική ρύθμιση πρακτικής άσκησης φοιτητών προωθεί η Κυβέρνηση
Την επαναπροκήρυξη Σχεδίου Ρύθμισης Οφειλών προσφύγων συζήτησε η Επιτροπή Προσφύγων
Διαβούλευση για Νομοσχέδιο τ/κ περιουσιών ζητά από Κυβέρνηση η Επιτροπή Προσφύγων
Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Μέχρι και την Παρασκευή η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων