Παρασκευή 28 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Βγαίνουν από τις τάξεις τους και πάνε Προεδρικό οι μαθητές για τα τετράμηνα

Φοινιώ Σάββα  16/01/2020 06:43
Βγαίνουν από τις τάξεις τους και πάνε Προεδρικό οι μαθητές για τα τετράμηνα

Βγαίνουν από τις τάξεις τους και πάνε Προεδρικό οι μαθητές για τα τετράμηνα

Φοινιώ Σάββα  16/01/2020 06:43
Τραβάνε το σχοινί και εμμένουν στις θέσεις τους για τα τετράμηνα οι μαθητές, οι οποίοι ανοίγουν το πρωί τον χορό των διαμαρτυριών για το 2020, στέλλοντας παράλληλα το μήνυμα πως η σημερινή απεργία είναι μόνο η αρχή, διαμηνύοντας ότι θα κλιμακώσουν τα μέτρα τους.  
 
Στις 10:30, οι μαθητές θα ξεκινήσουν την πορεία διαμαρτυρίας τους από την λεωφόρο Αθαλάσσας (σ.σ από κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών), και θα καταλήξουν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου ακολούθως αναμένεται να επιδώσουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπόμνημα, με τις θέσεις τους επί του ζητήματος.
 
 
Ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος, σε δηλώσεις του στον RERORTER, ανέφερε πως η πορεία διαμαρτυρίας τους, η οποία θα είναι ειρηνική, αποφασίστηκε έπειτα από τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Παιδείας και στην οποία, όπως υπέδειξε, διαπιστώθηκε πως ο κ. Προδρόμου διατηρεί την ίδια αυταρχική στάση, όσον αφορά στο θέμα των εξετάσεων τετραμήνων.
 
Θέση της ΠΣΕΜ είναι η κατάργηση του θεσμού των εξετάσεων τετραμήνων και η έναρξη ενός συλλογικού διαλόγου, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της παιδείας, ώστε να βρεθεί η χρυσή λύση στο πρόβλημα. Μια θέση που το Υπουργείο Παιδείας δεν είναι διατεθειμένο να συζητήσει, με τον υπουργό Παιδείας να τονίζει στον REPORTER πως το Υπουργείο Παιδείας ακολουθεί τη νομοθεσία.
 
 
Η στάση αυτή του Υπουργείου Παιδείας, προκαλεί την έντονη αντίδραση των μαθητών, οι οποίοι προειδοποιούν με κλιμάκωση των μέτρων τους επόμενους μήνες.
 
Τα προβλήματα του θεσμού στο επίκεντρο των καθηγητών  
Παράλληλα, η ΟΕΛΜΕΚ συζητά τα προβλήματα που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των εξετάσεων τετραμήνων, στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, κατά το οποίο θα κατατεθούν διάφορες απόψεις και εισηγήσεις για το ζήτημα.
 
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της οργάνωσης των καθηγητών, Κώστας Χατζησάββας, τις απόψεις και εισηγήσεις τους θα τις παρουσιάσουν στον υπουργό Παιδείας, ώστε να βρουν λύσεις στα προβλήματα.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας