Τρίτη 18 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τεντώνουν τα σχοινιά στην παιδεία-Απειλούν οι μαθητές, σκληρή απάντηση Προδρόμου

Φοινιώ Σάββα  15/01/2020 07:13
Τεντώνουν τα σχοινιά στην παιδεία-Απειλούν οι μαθητές, σκληρή απάντηση Προδρόμου

Τεντώνουν τα σχοινιά στην παιδεία-Απειλούν οι μαθητές, σκληρή απάντηση Προδρόμου

Φοινιώ Σάββα  15/01/2020 07:13
Δεν βάζουν νερό στο κρασί τους οι μαθητές, αφού αύριο βγαίνουν και πάλι στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για τις εξετάσεις τετραμήνων. Πρόκειται για τα πρώτα μέτρα που λαμβάνουν από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία του Υπουργείου Παιδείας ο Πρόδρομος Προδρόμου, και όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι τα τελευταία.
 
Οι μαθητές αύριο αναμένεται να βρεθούν έξω από το Προεδρικό, όπου και θα παραδώσουν υπόμνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά το πέρας της διαμαρτυρίας τους.
 
Ωστόσο, δεν θα μείνουν μόνο σε αυτή τη διαμαρτυρία, διαμηνύουν οι μαθητές, με τον πρόεδρο της ΠΣΕΜ, Γιάννη Λαπήθιο, να αναφέρει στον REPORTER πως θα κλιμακώσουν τα μέτρα τους.
 
 
«Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια θα είναι τα επόμενά μας βήματα, αλλά αν το Υπουργείο Παιδείας συνεχίσει να τηρεί αυτή την αυταρχική στάση, τότε σίγουρα τα μέτρα μας θα κλιμακωθούν. Πρέπει να γίνει αλλαγή στον τρόπο αξιολόγησης του μαθητή και σε αυτό συμφωνούν όλοι οι εκπαιδευτικοί εταίροι», ανέφερε ο Γιάννης Λαπήθιος.
 
Όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος των μαθητών, για να υπάρξει διαμόρφωση, θα πρέπει να υπάρξει πλήρης κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων. 
 
«Διαφορετικά θα είμαστε παράνομοι. Οι ίδιοι που έκοψαν και έραψαν τη δική τους νομοθεσία θα είναι παράνομοι. Πρέπει να υπάρξει διαμόρφωση».
 
 
«Είμαστε προσηλωμένοι στα αποτελέσματα των εξετάσεων»
Το Υπουργείο Παιδείας δεν θα ξεκινήσει διάλογο για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων, καθώς αυτή τη στιγμή είναι αφοσιωμένο στα αποτελέσματα της έρευνας που γίνεται, η οποία καταγράφει τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια υλοποίησης των εξετάσεων, δήλωσε στον REPORTER ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, κληθείς να σχολιάσει τη διαμαρτυρία των μαθητών.
 
«Οι εξετάσεις έχουν γίνει, ευτυχώς έχουν όλα κυλήσει ομαλά και είμαστε τώρα στην καταγραφή των όσων παρατηρήσαμε. Έχουμε ακούσει επισημάνσεις και παρατηρήσεις από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ εγώ ο ίδιος έχω επισκεφθεί σχολεία και με ενημέρωσαν οι διευθύνσεις για τα τεκταινόμενα και περιμένουμε τώρα να βγουν τα αποτελέσματα της έρευνας», σημείωσε ο κ. Προδρόμου.
 
Πρόσθεσε πως το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι ένα. 
 
«Πρέπει να ασχοληθούμε με ένα πράγμα μόνο. Μαθαίνουν ελληνικά οι μαθητές και οι μαθήτριες στα σχολεία μας; Πόσο μαθαίνουν; Αποκτούν τις δεξιότητες της φυσικής και της χημείας; Αποκτούν τις γνώσεις της ιστορίας; Με αυτά πρέπει να ασχοληθούμε τώρα. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Στις επόμενες εβδομάδες, θα έχουμε τα αποτελέσματα και τότε θα έχουμε συνάντηση με την ΟΕΛΜΕΚ και θα συζητήσουμε τις δικές τους απόψεις. Αν χρειαστεί θα μιλήσουμε και με τις πολιτικές δυνάμεις για να γίνουν τροποποιήσεις στους κανονισμούς, επειδή κάποια πράγματα είναι γραμμένα κάτω».
 
 
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΣΕΜ για αυταρχική θέση του Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Προδρόμου απάντησε «ποια θέση του Υπουργείου Παιδείας; Είναι νόμος της Δημοκρατίας. Δεν θα το σχολιάζω. Εμείς είμαστε προσηλωμένοι στα αποτελέσματα».
 
Στη μέση οι εκπαιδευτικοί
Στη μέση της διαμάχης για τις εξετάσεις τετραμήνων φαίνεται πως είναι οι καθηγητές, οι οποίοι αν και διατηρούν τους προβληματισμούς τους για τη νέα μορφή αξιολόγησης των μαθητών, είναι πρόθυμοι να παρακαθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας.
 
Ο πρόεδρος της οργάνωσης των καθηγητών, Κώστας Χατζησάββας, σημείωσε πως αύριο θα έχουν Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο θα καταθέσουν τις εισηγήσεις τους για το ζήτημα και στο Υπουργείο Παιδείας.
 
«Θα παρουσιάσουμε στο Υπουργείο Παιδείας τις απόψεις μας και τις πιο σημαντικές παρατηρήσεις μας. Όπως για παράδειγμα, πρέπει να μικρύνει η διδακτέα ύλη, αφού οι μαθητές δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν όλα όσα πρέπει, ενώ οι εκπαιδευτικοί δεν προλαβαίνουν να καλύψουν την ύλη. Επίσης, σημαντικό είναι τα σχολεία, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων να παραμένουν κλειστά και να μην διδάσκονται μαθήματα. Οι μαθητές, εκείνες τις ημέρες αποφασίζουν να μένουν στο σπίτι για να διαβάσουν, με αποτέλεσμα να παίρνουν απουσίες», σημείωσε ο κ. Χατζησάββας.
 
Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, αναφερόμενος στην αυριανή διαμαρτυρία των μαθητών, τόνισε πως ενημερώθηκαν για αυτή και σέβονται τις απόψεις των μαθητών.
 
«Η ΠΣΕΜ είναι μια αυτόνομη μαθητική οργάνωση, δεν επεμβαίνουμε στα θέματά τους», κατέληξε.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας