Κρέμασαν σακάκια στην Λάρνακα για να πάρουν οι άποροι τα Χριστούγεννα

Περνώντας από την περιοχή Σωτήρος στη Λάρνακα, στα κάγκελα της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής, αντικρύζεις ένα διαφορετικό θέμα. Σακάκια βρίσκονται κρεμασμένα ενώ στο πεζούλι υπάρχουν αφημένα γάντια και κασκόλ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ντύνουν τα δέντρα με μπουφάν για να τα πάρουν όσοι τα χρειάζονται
 
Μια χειρόγραφη σημείωση δίπλα από τα κρεμασμένα ρούχα γράφει στα Αγγλικά: «Θέλεις ένα παλτό; Πάρε ένα. Θέλεις να βοηθήσεις; Κρέμασε ένα… Νιώσε άνετα να γεμίσεις τις τσέπες με καπέλα, φουλάρια και προϊόντα περιποίησης. Μην αφήνετε σακούλες με ρούχα ή άλλες δωρεές.»
Πρόκειται για τη συγκινητική ενέργεια πολιτών της Λάρνακας, που ένωσε τη φωνή της με δεκάδες Ευρωπαϊκές πόλεις και λαμβάνει μέρος στην πρωτοβουλία #warmForWinter.
Στόχος της εκστρατείας, είναι να πάρουν τα παλτό και τα μπουφάν άποροι και άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ρούχα, αυτά τα Χριστούγεννα.
Η πρωτοβουλία #warmForWinter, ξεκίνησε αρχές Δεκεμβρίου από την Ιρλανδία. Στη γέφυρα Ha'penny, τα κάγκελα γέμισαν παλτά. Εκτός από τα παλτό, υπάρχει και ένα πλαστικό κουτί το οποίο είναι γεμάτο με κασκόλ, σκουφιά και γάντια.          
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες. Κάτοικος της περιοχής, ανέφερε στον REPORTER πως αρκετοί ήταν αυτοί που πήρα σακάκια από τα κάγκελα. «Ειδικά το πρωί περνά πολύς κόσμος από την περιοχή. Είδα αρκετούς να πέρνουν σακάκια, κυρίως Ασιάτες. Είναι πολύ όμορφη πρωτοβουλία. Την ξεκίνησε μία κυρία, αλλά δεν ξέρω ποια είναι. Την είδαμε να κρεμάζει τα πρώτα σακάκια. Μετά ήρθαν και πολλοί άλλοι».
Για τους άστεγους του Δουβλίνου
Η κίνηση ξεκίνησε την ίδια ημέρα που εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Δουβλίνου για να διαμαρτυρηθούν για τον όλο και αυξανόμενο αριθμό των αστέγων. Εκτιμάται πως στο Δουβλίνο υπάρχουν περίπου 4,300 άστεγοι ενήλικες και 221 οικογένειες χωρίς σπίτι.      
Ο Patrick Fryers, ο οποίος ξεκίνησε την καμπάνια Warm For Winter, δήλωσε ότι ελπίζει ότι θα εξαπλωθεί σε άλλες τοποθεσίες.
«Ακόμα κι αν είναι μόνο ένα παλτό, κρεμάστε το κάπου που πιστεύετε πως κάποιος μπορεί να το χρειαστεί και θα περάσει να το πάρει», δήλωσε τότε. Ο Patrick κάλεσε τότε και άλλους ανθρώπους σε άλλες περιοχές να κάνουν το ίδιο.
Αυτό που δεν υπολόγιζε είναι ότι η εκστρατεία του θα λάμβανε διεθνείς διαστάσεις. Πλέον από τη Λάρνακα, μέχρι την Έδεσσα και από το Βερολίνο, μέχρι το Ρότερνταμ. Σε πολλές χώρες λόγω της βροχής τα παλτό καλύπτονται με πλαστικό ώστε να είναι στεγνά σε περίπτωση βροχής.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Το πρώτο που θα κάνω εάν αποφυλακιστώ… να πάω στον τάφο της αδελφής μου»

Δειτε Επισης

Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ