Καταλυτική παρέμβαση Ζέτας για τη διάσωση του ιδρύματος Άγιος Γεώργιος στη Λάρνακα

Ο κίνδυνος να κλείσει το ίδρυμα Άγιος Γεώργιος Χριστάκης Χασάπης στη Λάρνακα για παιδιά με βαρείες σωματικές και πνευματικές αναπηρίες, προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση και κύμα αλληλεγγύης. Καταλυτική ήταν η παρέμβαση της Υπουργού Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Έπειτα από επίσκεψή της στο ίδρυμα, ενέκρινε επιπρόσθετη χορηγία ύψους τριάντα χιλιάδων Ευρώ. Μια χορηγία που μαζί με τις εισφορές πολιτών και οργανισμών έδωσαν ανάσα ζωής στο ίδρυμα που μπορεί πλέον να συνεχίσει απρόσκοπτα και την επόμενη χρονιά το σπουδαίο έργο που επιτελεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κύμα αλληλεγγύης για τη διάσωση του ιδρύματος που κινδυνεύει με λουκέτο (pics)

«θεωρούμε ότι ο Άγιος Βασίλης ήρθε στο ίδρυμα μας. Μετά τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου σε όλη την Κύπρο, η Υπουργός Εργασίας ενέκρινε επιπρόσθετη χορηγία ύψους 30 χιλιάδων Ευρώ. Μας έδωσε, επίσης, την υπόσχεση ότι θα κάνει ότι μπορεί για να συνεχίσει το έργο του το ίδρυμα. Μας ανέφερε ότι το 2020 θα είναι ακόμη πιο αυξημένη η χορηγία. Με αυτή τη χορηγία θα προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες προς τα παιδιά του ιδρύματος μας. Θα ήθελα μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τόσο την Υπουργό Εργασίας, όσο και τον απλό κόσμο που αγκάλιασε την προσπάθειά μας. Ευχαριστώ ακόμη και τα ΜΜΕ που ένωσαν τις φωνές τους μαζί μας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ιδρύματος Μιχαλακης Μάλλας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η Αντιγόνη, η Γεωργία και τα άλλα 15 παιδιά που γι’ αυτά δεν υπάρχουν αυτονόητα

Στο ίδρυμα φιλοξενούνται 17 παιδιά, τα δέκα εκ των οποίων διανυκτερεύουν.Έχει έξοδα που αγγίζουν τις 380 χιλιάδες Ευρώ ετησίως.

«Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Μας συγκίνησε πολύ. Σχολεία, εταιρείες, οργανισμοί, κόμματα ακόμη και η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου μας έστειλαν εισφορές. Από τις πιο συγκινητικές εισφορές, ήταν του συνδέσμου γκολ στη ζωή. Ο αντιπρόεδρος του, Πανίκος Ξιούρουππας, που τυγχάνει να είναι πρόεδρος του ιδρύματος Ηλιαχτίδα Ζωής, προτίμησε να δώσει σε εμάς τα χρήματα αντί στο δικό του, επειδή επειδή έχουμε περισσότερες ανάγκες».  

Αξιέπαινη και η πράξη του Συνδέσμου Γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ορόκλινης. Αποφάσισαν φέτος, να μην κάνουν δώρα στα παιδιά και πρόσφεραν τα χρήματα στο ίδρυμα Άγιος Γεώργιος Χριστάκης Χασάπης.

Μπράβο σε όλους!!! Με τις πράξεις τους κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή, ένα σημαντικό ίδρυμα, που προσφέρει χαρά, ελπίδα και ποιότητας ζωής, στα παιδιά τρόφιμούς του.   

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας