Ραγίζει καρδιές η μητέρα της οικογένειας στα Πολεμίδια-«Λιώνω μέρα με τη μέρα»

Η κυπριακή κοινωνία, έδειξε ξανά το ανθρώπινο της πρόσωπο, αναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά, να  βγάλει από το βούρκο και την ανέχεια, μια οικογένεια που κτυπήθηκε από τη μοίρα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η δραματική ιστορία οικογένειας στα Πολεμίδια-«Πούλησα τα πάντα για τα μωρά μου»
 
Η τραγική ιστορία της τετραμελούς οικογένειας του Μαρίνου Μαρίνου στα Πολεμίδια, την οποία έφερε στο φως η αξιέπαινη πράξη οκτώ εργατών στη Λεμεσό, που έδωσαν το μισθό τους, για να επιδιορθώσουν την τρύπια στέγη του σπιτιού τους, συγκίνησε το παγκύπριο.
 
Οι τελευταίοι τέσσερις μήνες ήταν ένας πραγματικός Γολγοθάς για την οικογένεια του Μαρίνου Μαρίνου. Η 30χρονη σύζυγος του υπέστη καρδιακή προσβολή μόλις γέννησε, ενώ το μόλις τριών μηνών κοριτσάκι τους, γεννήθηκε με προβλήματα όρασης και ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατό να εκτιμηθεί το μέγεθος του προβλήματος. Ο ίδιος, ο οποίος εργαζόταν ως κηπουρός, αναγκάστηκε να παρατήσει τη δουλειά του, για να φροντίσει την οικογένειά του.
 
Όπως ανέφερε στον REPORTER ο Μαρίνος Μαρίνου, η οικογένεια έφτασε στο σημείο να μην έχει να φάει, έμεινε δύο μήνες χωρίς νερό και δύο εβδομάδες χωρίς ρεύμα.
«Σε παρακαλώ κοίταξε με...»
Η μαρτυρία της συζύγου του, Μαριαλένας, ωστόσο, μετά το κύμα αλληλεγγύης που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της ιστορίας τους, ραγίζει καρδίες.
 
«Έπαθα ανακοπή κατά τη διάρκεια του καθετηριασμού. Είχα μόλις γεννήσει. Το μόνο που ήθελα ήταν να έρθω κοντά στα μωρά μου. Ήρθα σπίτι. Όταν το μωρό έγινε δυόμιση μηνών κατάλαβα ότι είχε πρόβλημα όρασης…»
 
Κάνει παύση, βάζει τα κλάματα και συνεχίζει...  Είναι φανερό ότι δεν την ενδιαφέρει η κατάσταση της δικής της υγείας … Την ενδιαφέρει μόνο, να δει το παιδί της.
 
«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι. Ρωτούσα τις φίλες μου, πότε βλέπει ένα βρέφος, γιατί καταλάβαινα ότι κάτι δεν πάει καλά. Μου έλεγαν δύο με δυόμιση μηνών θα με βλέπει. Δεν έγινε, όμως. Έχει φορές που στέκομαι στο κρεβάτι της και λέω σε παρακαλώ αγάπη μου κοίταξέ με. Το μόνο που κάνει είναι να βλέπει στο κενό. Λιώνω μέρα με την ημέρα...»
 
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα, από τον πόνο της μάνας.
 
«Είχε μέρες που δεν είχαμε ούτε γάλα για το μωρό, τόσο δύσκολα ήταν. Δεν είχαμε να φάμε. Τόσο δύσκολο ήταν».
 
Όταν η κουβέντα πάει στα Χριστούγεννα ξεσπά.
 
«Παλιά περίμενα πως και πως τις γιορτές. Εγώ δεν νιώθω τις γιορτές, ούτε τις περιμένω. Θέλω μόνο να γίνουμε καλά. Θέλω να δει το μωρό. Θέλω να του δείξω τα φώτα, τον Άγιο Βασίλη. Όταν βλέπω πως δεν μπορεί να δει δεν μπορώ να νιώσω Χριστούγεννα. Της λέω δες τον Άγιο Βασίλη, τα φώτα…αλλά ξέρω μέσα μου ότι δεν τα βλέπει».
 
Κύμα αλληλεγγύης
Η δημοσιοποίηση των δραματικών στιγμών που ζει η οικογένεια, προκάλεσε μεγάλο κύμα αλληλεγγύης.  Το τηλέφωνο τουε δεν σταματά να κτυπά. Πολλοί είναι αυτοί που προσφέρθηκαν να δώσουν στην οικογένεια, τρόφιμα, χρήματα και δώρα για τα δύο κοριτσάκια τριών μηνών και έντεκα χρονών. Πολλά τηλεφωνήματα δέχθηκε και ο REPORTER που ανέδειξε χθες το θέμα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ: Εργάτες έδωσαν το μισθό τους και επιδιόρθωσαν σπίτι άπορης οικογένειας
 
«Δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και μας στηρίζει. Τους ευχαριστώ πάρα παρα πόλλά. Πραγματικά υπάρχουν Άνθρωποι. Μόνο που μας πιάνουν τηλέφωνο να μας ρωτήσουν εάν είμαστε καλά, είναι ανακούφιση για μας. Για μένα ο κόσμος που μας δείχνει την αγάπη του, είναι οικογένεια. Εθελοντές εταιρείας που βρήκε η ομάδα αγκαλιάζω με αγάπη, ήρθαν και μας έφτιαξαν τη στέγη, επειδή ήταν σε άθλια κατάσταση. Όπως έβρεχε έξω, έβρεχε και μέσα. Δόξα τω θεώ είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα», ανέφερε η 30χρονη μητέρα.
 
Οι ενέργειες του ΟΚΥπΥ
Ο Δρ. Πάμπος Χαριλάου, εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, ο οποίος επικοινώνησε μαζί μας, ανέφερε ότι «με την πρώτη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρεμβήκαμε άμεσα έτσι ώστε, η γυναίκα να έχει αυθημερόν τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας που έκανε στον ιδιωτικό τομέα. Επιπρόσθετα, διευθετήθηκε έτσι ώστε η μητέρα να εξεταστεί ξανά από καρδιολόγους του Νοσοκομείο Λεμεσού. Σ’ αφορά το βρέφος έγιναν όλες οι ενέργειες για να τύχει όλων των ιατρικά ενδεδειγμένων εξετάσεων».

Δειτε Επισης

Μέτρα για αντιμετώπιση αδήλωτης εργασίας και Τουρκοκύπριους συζητά το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα
ΒΙΝΤΕΟ: Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό-Ζημιές σε υποστατικά και γεωργικές καλλιέργειες
Επαναδραστηριοποίηση Μηχανισμού Διαβούλευσης με Παιδοβουλή
Πέραν των 4726 παιδιών από αρχές έτους στο ΤΑΕΠ Παίδων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
ΒΙΝΤΕΟ: Κατευθύνεται προς τον υδατοφράκτη Άλασσας η φωτιά-Ζημιές σε κτηνοτροφικά υποστατικά
Παράνομη επίσκεψη Βούλγαρου Ευρωβουλευτή στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Προστατεύεται η βιομηχανική περιοχή από τις φλόγες στη Λεμεσό-Δύσκολη η προσβασιμότητα στα ενεργά μέτωπα
Υπουργείο Εργασίας: Σημαντικά οφέλη για αγορά εργασίας από τη συμμετοχή στην ΕΕ
Στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση το θέμα των πλαστών πτυχίων
Αδιέξοδο στις συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα-Η Χαμάς αποχωρεί χωρίς συμφωνία από το Κάιρο