Τα ζώα είναι για μια ζωή, δεν είναι μόνο για τα Χριστούγεννα

«Οι γιορτές των Χριστουγέννων έχουν πλησιάσει και είθισται την περίοδο αυτή να προσφέρουμε δώρα. Σε κάποιες περιπτώσεις πολλοί γονείς επιλέγουν να χαρίζουν στα παιδιά τους ως δώρα για τα Χριστούγεννα ζώα  συντροφιάς, ιδιαίτερα σκυλάκια», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων, στέλνοντας το μήνυμα ότι τα ζώα δεν είναι Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια για να δίνονται ως χριστουγεννιάτικα δώρα σε παιδιά και μεγάλους.
 
Δυστυχώς αυτή η συνήθεια, παρατηρούμε ότι δεν έχει σταματήσει και συνεχίζονται να προσφέρονται ως δώρα σκυλάκια. Πολλοί γονείς έχουν την καλοπροαίρετη αντίληψη ότι μέσω του δώρου-ζώου, τα παιδιά τους θα αποκτήσουν φιλοζωική συνείδηση, προστίθεται.
 
Όμως τα ζώα έχουν ψυχή και δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε σ’ αυτά σαν να είναι Χριστουγεννιάτικα στολίδια ή άψυχα παιχνίδια. Ιδίως δε, τα τελευταία χρόνια όπου πολλά κατοικίδια αφήνονται στους δρόμους αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να τα φροντίσουν πια, ο προβληματισμός για την απόκτηση ενός κατοικίδιου πρέπει να είναι διπλός, υποδεικνύουν οι Οικολόγοι.
 
«Γι’ αυτό και παγκόσμια, τέτοιες μέρες, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις στέλνουν το μήνυμα ότι «τα ζώα είναι φίλοι μας για μια ζωή, όχι μόνο για τα Χριστούγεννα». Οι φιλόζωοι μπορούν αυτές τις μέρες να επισκεφθούν – μαζί με τα παιδιά τους – ένα από τα καταφύγια ζώων που λειτουργούν στο νησί μας, να δώσουν την εισφορά τους ή να στηρίξουν με εθελοντική εργασία το πολύ δύσκολό τους έργο, αντί να προσφέρουν τις ζωντανές ψυχές ως εφήμερο παιχνίδι», εισηγείται η ανακοίνωση.
 
Ένα ζώο μπορεί να είναι ένα ωραίο δώρο για τα Χριστούγεννα, μόνο αν το διαλέξουν τα ίδια τα παιδιά και ολόκληρη η οικογένεια είναι έτοιμη να αποδεχθεί την ευθύνη της αποδοχής ενός νέου μέλους της. Σε μια τέτοια περίπτωση συστήνουμε να επιλέξετε ένα σκύλο από ένα καταφύγιο ζώων. Να θυμάστε πάντα ότι τα ζώα δεν είναι Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, είναι για μια ζωή, καταλήγουν οι Οικολόγοι.
 

Δειτε Επισης

Πού οφείλεται η «κακοκαιρία του αιώνα» στο Ντουμπάι και η θεωρία της σποράς των νεφών
Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης αποφάσισαν οι 27 ηγέτες-«Σαφές μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε»
Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Από τον αμερικανόφιλο Σάχη στη θεοκρατία-Η μετάλλαξη του Ιράν και η εχθρότητα με το Ισραήλ
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας
Μεταναστευτικό και οικονομία θέτουν στο επίκεντρο του προεκλογικού οι πολίτες
Η δυστοκία επίλυσης του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και οι εναλλακτικές που μελετώνται
Φιντάν: Ο Νετανιάχου θέλει να σύρει σε πόλεμο τη Μέση Ανατολή για να παραμείνει ο ίδιος στην εξουσία