Ψηφιοποιημένοι πολλοί από τους φακέλους στην Πολεοδομία

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία ακόμα διερευνούν το θέμα της φωτιάς που ξέσπασε σήμερα το πρωί στο Αρχείο των Κεντρικών Γραφείων του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, είπε, σε νεότερες δηλώσεις του, ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, προσθέτοντας ότι πολλοί από τους φακέλους που καταστράφηκαν από την φωτιά είναι, ήδη, ψηφιοποιημένοι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Χάσικος, κληθείς να σχολιάσει, στο περιθώριο συνάντησης που είχε στο Υπουργείο Εσωτερικών με την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου, την πληροφορία που δόθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ότι η φωτιά που ξέσπασε στο Αρχείο των Κεντρικών Γραφείων του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως οφείλεται σε κακόβουλη ενέργεια, είπε: «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώνει τους δημοσιογράφους προτού ενημερώσει τον Υπουργό;».
Συμπλήρωσε ότι οι δικές του πληροφορίες «είναι ότι η Πυροσβεστική ακόμα διερευνά το θέμα όπως και η Αστυνομία, παίρνουν καταθέσεις και, μόλις είναι έτοιμοι, θα με ενημερώσουν για το κατά πόσο πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια ή όχι. Το θετικό είναι ότι ήταν μικρής έκτασης (φωτιά). Από την άλλη, όμως, σίγουρα πρέπει να διερευνηθεί για το αν ήταν κακόβουλη (ενέργεια) ή όχι. Θέλω να πιστεύω ότι, και αν ακόμα ήταν κακόβουλη, θα είμαστε σε θέση μέσα από την έρευνα και τις ανακρίσεις να εξακριβώσουμε πώς, γιατί και από ποιον, έγινε αυτή η πράξη», συμπλήρωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση για το είδος των φακέλων που έχουν καταστραφεί και τι ακριβώς αφορούν αυτοί οι φάκελοι, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι πολλοί από τους φακέλους αυτούς (στην πλειοψηφία τους) είναι, ήδη, ψηφιοποιημένοι.
«Αυτό, μικραίνει τη ζημιά ακόμα πιο πολύ. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να γνωρίζω τι ακριβώς αφορούσε ο κάθε φάκελος που έχει καταστραφεί μέσα από αυτό το περιστατικό,  αλλά η ζημιά είναι μικρή», κατέληξε.
  
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής
Συνδέθηκε με δώδεκα υποθέσεις εμπρησμού κατοικιών και οχημάτων ο δεσμοφύλακας των Κεντρικών
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στη δημοσιογράφο Γεωργία Ψαριά
Χειροπέδες σε 63χρονο για τους πυροβολισμούς εναντίον οχήματος στο Ζακάκι
ΒΙΝΤΕΟ: Το επεισόδιο μεταξύ δημάρχου και δημοτικού συμβούλου στη Δρομολοξιά
Στο κελί για μια ημέρα οι τρεις ανήλικοι για την επίθεση με κροτίδες σε οικία στο Κίτι
Νέες προκλήσεις από «υπεξ», τα ρίχνει στους Ε/κ για τη συμφόρηση στο οδόφραγμα Αγίου Δομέτιου
Κατήγγειλε σωματική επίθεση από τον Δήμαρχο ο Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΣΥ-Έδωσε στοιχεία στις Αρχές
Δεκάχρονος μαθητής ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών