Απάντησαν στη λειτουργία εργοστασίου ασφάλτου με δεντροφύτευση στο Δάλι

Με δεντροφύτευση εκδήλωσαν οι κάτοικοι της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δάλι την αντίθεσή τους στη λειτουργία εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου κοντά στην κατοικημένη περιοχή.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Ιδαλίου, τη δεντροφύτευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στον περίβολο του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιδαλίου, διοργάνωσαν ο  Δήμος Ιδαλίου, η εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και τα οργανωμένα σύνολα της περιοχής. Παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγοι Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Ο Δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος δήλωσε ότι το περιβάλλον και η προστασία του θα πρέπει να αποτελούν πρώτη προτεραιότητα. «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για προστασία της υγείας μας απαιτώντας την επίσπευση των διαδικασιών για μετακίνηση των εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου από το σημείο που βρίσκονται σήμερα, κοντά στην οικιστική περιοχή». Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, μεθαύριο Τρίτη θα παραμείνει κλειστό το Γ’ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου.

Θα υπάρξει ολοήμερη αποχή από τα μαθήματα και αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να υποβάλει ψήφισμα για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Συγκεκριμένα σε έκτακτη συνεδρία του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου όλοι οι γονείς καλούνται να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι με ολοήμερη απόχη από τα μαθήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απαράδεκτες συνθήκες που βιώνουν καθημερινά σε σχέση με την ποιότητα του αέρα που αναπνέουν.

2. Παράλληλα, την ίδια μέρα, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Γονέων μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Ζητάμε επιτακτικά όπως οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους δράσουν άμεσα, προληπτικά και αποτελεσματικά, προκειμένου να προστατεύσουν το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο, την υγεία των παιδιών».

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου οι κάτοικοι της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας στο δρόμο των Χαλεπιανών ενώ σε άλλες δυο περιπτώσεις το προηγούμενο διάστημα πήγαν με τα αυτοκίνητα τους κατά τις νυχτερινές ώρες και απέκοψαν τις εισόδους συγκεκριμένου εργοστασίου παραγωγής ασφάλτου παρεμποδίζοντας τη διέλευση των φορτηγών αφού όπως υποστηρίζουν η κατάσταση στην περιοχή από τις οσμές ασφάλτου που διαχέονταν στην ατμόσφαιρα ήταν ανυπόφορη.

Δειτε Επισης

Διαβεβαιώσεις από το ΔΣ του ΡΙΚ-«Μετά την 1η Απριλίου θα καταβληθούν οι μισθοί»
Περιμένει απαντήσεις ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες και αποφασίζει για λήψη μέτρων η ΠΟΕΔ
Περίπου 250 νοσηλευτές με απόσπαση στον ΟΚΥπΥ δεν εκτελούν νοσηλευτικά καθήκοντα
«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ