Γέμισε με Άη Βασίληδες το κέντρο της Πάφου με τη συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων

Ο Δήμος Πάφου, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, οργάνωσε τη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Santa Run», σήμερα, στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για έναν περίπατο, μια πορεία για μικρούς και μεγάλους Άγιους Βασίληδες, με στόχο τη δημιουργία μιας γιορτινής και χαρούμενης ατμόσφαιρας στους δρόμους της πόλης, αλλά και την ενίσχυση των εθελοντικών σωματείων και φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Η πορεία ξεκίνησε  στις 10.30 από την Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (μπροστά από Δημοτικό Μέγαρο), όπου διανέμονταν καπελάκια του Αγίου Βασίλη. Ακολούθως, μικροί και μεγάλοι περπάτησαν μέχρι την Πλατεία Κένεντυ και τον πεζόδρομο της Μακαρίου, όπου από τις 11.30 στήθηκε μια «Γιορτή Αγάπης» με φιλανθρωπικό παζαράκι, στο οποίο συμμετείχαν πέραν των 25 εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων. Το παζαράκι πλαισιώθηκε από καλλιτεχνικό πρόγραμμα και ποικίλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι γιορτές χαράς και  οικογενειακές, προσθέτοντας πως φέτος στην Πάφο βιώνουμε το μεγαλύτερο πλούσιο χριστουγεννιάτικο και γιορτινό πρόγραμμα. 

Σαρανταεπτά εκδηλώσεις από την αρχή μέχρι το τέλος των γιορτών με επίκεντρο τα παιδιά, και την οικογένεια διοργανώνει, όπως είπε, ο Δήμος Πάφου, κυρίως στο εμπορικό κέντρο της Πάφου με σκοπό την τόνωσή του, μετά την εγκατάλειψη που βίωσε για σειρά πολλών χρόνων. Ο Δήμαρχος Πάφου κάλεσε όλους τους δημότες να δώσουν μαζικά το παρών τους, να διασκεδάσουν αλλά και να προσφέρουν ανθρωπιά, ενισχύοντας τις εθελοντικές οργανώσεις της πόλης.

Το παρών τους στην εκδήλωση έδωσαν όλες οι φιλανθρωπικές οργανώσεις .

Σε δηλώσεις της η Δρ. Στέλλα Σπύρου, πρόεδρος του Σωματείου Ναι στη Ζωή ανέφερε πως το Σωματείο συμμετέχει στο πανηγύρι της αγάπης το οποίο διοργανώνει ο Δ. Πάφου. Αναφέρθηκε ακολούθως στη σημασία της προσφοράς, στον ρόλο του Σωματείου, που είναι η προσφορά προς τον συνάνθρωπο και ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος. 

Εξάλλου  η Ελένη Χαραλάμπους εκ μέρους του Σωματείου Lions ανέφερε πως συμμετέχουν στο πανηγύρι της χαράς βοηθώντας συνανθρώπους μας αυτές τις άγιες ημέρες.  

Δειτε Επισης

Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου