Ασταμάτητη βροχή σε όλη την Κύπρο, χαμηλή ορατότητα, δρόμοι γίνονται ποτάμια

Καταρρακτώδεις βροχές πέφτουν από το μεσημέρι σε όλη σχεδόν την Κύπρο, η ορατότητα σε κάποιες περιπτώσεις είναι πολύ περιορισμένη και η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για αποφυγή ατυχημάτων.
 
Στην Πάφο η βροχόπτωση έχει ξεκινήσει από χθες βράδυ και ακόμα συνεχίζεται, ενώ ιδιαίτερα έντονα είναι τα καιρικά φαινόμενα τόσο στη Λευκωσία, όσο και στη Λάρνακα και τη Λεμεσό.
 
Στη Λάρνακα έχουν πλημμυρίσει δρόμοι κυρίως στις Καμάρες και τους Αγίους Αναργύρους, ενώ ωραίες εικόνες έρχονται από ποτάμια που έχουν ξεχειλίσει.
Νωρίτερα είχε παρατηρηθεί έντονη χαλαζόπτωση στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Λευκωσίας, ενώ σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου η ορατότητα ήταν σχεδόν μηδαμινή.
Το ίδιο σκηνικό στους αυτοκινητόδρομους συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, ενώ στην περιοχή της Κόσιης η δυνατή βροχή ανάγκασε πριν από λίγο πολλούς οδηγούς να σταθμεύσουν στην άκρη του δρόμου.

Η κίτρινη προειδοποίηση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας έχει ισχύ μέχρι τις 5 το απόγευμα, ενώ, όπως μας αναφέρθηκε, δεν αναμένεται να εκδοθεί νέα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταρρακτώδεις βροχές στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Λευκωσίας (vid)

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία άρχισε να δέχεται κλήσεις για άντληση νερών.

Επίσης γύρω στις 4 μ.μ. έπεσε κεραυνός στις εναέριες γραμμές της ΑΗΚ στην περιοχή Αλάμπρας-Δεκέλειας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ρεύματος.

Η βλάβη επιδιορθώθηκε περίπου 20 λεπτά αργότερα, ενώ η ΑΗΚ καλεί το κοινό όπως όταν παρουσιάζονται τοπικές βλάβες, ενημερώνει στο 1800 για επιδιόρθωση.

Παράλληλα, γύρω στις 4.30 μ.μ., σημειώθηκε πρόβλημα στα φώτα τροχαίας της λεωφόρου Ιωσήφ Χατζηιωσήφ στον Στρόβολο, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο μηχανικών για επιδιόρθωση της βλάβης, η οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, αναμένεται εντός ολίγου.

Επίσης η Αστυνομία ανακοίνωσε γύρω στις 5.30 μ.μ. ότι στον δρόμο Παραμύθας-Αγρού-Γεράσας σημειώνονται κατολισθήσεις βράχων και ως εκ τούτου καλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν εάν μπορούν τη διακίνηση στον εν λόγω δρόμο.

Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να είναι το ίδιο όλο το βράδυ, ενώ σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα της Κυριακής.

 
 

Δειτε Επισης

Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα