Δεν ικανοποιεί τους γιατρούς της ΠΑΣΥΔΥ το θέμα των κινήτρων

Το περιεχόμενο της πρότασης του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για το θέμα των κινήτρων των Ειδικών Ιατρών κρίνεται ως μη ικανοποιητικό και κατά πολύ κατώτερο των προσδοκιών μας, αναφέρει, με σημερινή του ανακοίνωση ο Κλάδος Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών της ΠΑΣΥΔΥ.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρόταση του Οργανισμού επιδόθηκε στον Κλάδο σε χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας.
 
«Από μια πρώτη ανάγνωση και τις επεξηγήσεις που μας δόθηκαν, το περιεχόμενο της πρότασης κρίνεται ως μη ικανοποιητικό και κατά πολύ κατώτερο των προσδοκιών μας», αναφέρεται.
 
Ως εκ τούτου, προστίθεται, « το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου αποφάσισε όπως σε συνεδρία του τις προσεχείς μέρες μελετήσει αναλυτικά και με σοβαρότητα τις πρόνοιες της πρότασης, με στόχο τη διαμόρφωση συγκεκριμένης αντιπρότασης επί όλων των σημείων που χρήζουν βελτίωσης».
 
«Η αντιπρόταση μας θα κατατεθεί επίσημα μέσω της Ad-hoc επιτροπής στον ΟΚΥπΥ, από τον οποίο και θα αναμένουμε άμεσα απάντηση προς ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των ιατρών των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Σε περίπτωση μη κατάληξης σε συμφωνία ή σε περίπτωση διαπίστωσης κωλυσιεργίας εκ μέρους του Οργανισμού, ο Κλάδος σε συνεργασία με την Οργάνωση μας, θα είναι αναγκασμένος να αντιδράσει δυναμικά και να λάβει τα όποια μέτρα κρίνει αναγκαία», όπως αναφέρεται.
 
Το Δ.Σ. του Κλάδου, συνεχίζει η ανακοίνωση, «επιθυμεί για μια ακόμη φορά να επανατονίσει ότι ως ιατροί στα κρατικά νοσοκομεία δε θεωρούμε τους εαυτούς μας ούτε επαίτες αλλά ούτε και δεύτερης κατηγορίας επιστήμονες, αλλά καταξιωμένους λειτουργούς που εκτελούν τα καθήκοντά τους καθημερινά με αφοσίωση και προσήλωση, για να μπορέσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια να επιβιώσουν και να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους ασθενείς».
 
«Θεωρούμε ότι η ορθή λύση του θέματος αυτού θα σμικρύνει τις μισθολογικές διαφορές μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου ιατρικού τομέα, θα θέσει τις βάσεις για την παραμονή των Ειδικών Ιατρών στα Κρατικά Νοσοκομεία και θα συμβάλει στην προσέλκυση νέων ιατρών καθιστώντας τα Δημόσια Νοσοκομεία βιώσιμα και ανταγωνιστικά», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
 Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ