Τα συγκινητικά γράμματα των παιδιών στον Άγιο Βασίλη-«Θέλω πίσω τον παππού μου»

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων. Ήδη, άρχισαν οι προετοιμασίες για τις γιορτινές ημέρες και τα παιδιά έχουν σκεφτεί τι δώρο θα ζητήσουν από τον Άγιο Βασίλη. Κάποια ήδη έχουν στείλει γράμματα, μέσω ταχυδρομείου, και κάποια άλλα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κι όσα δεν έστειλαν ακόμη το γράμμα τους, προλαβαίνουν, αφού μέχρι την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, τα κυπριακά ταχυδρομεία θα λαμβάνουν γράμματα παιδιών που απευθύνονται στον Άγιο Βασίλη.
 
Τα ταχυδρομεία έχουν πλημμυρίσει και φέτος από παιδικά γράμματα για τον αγαπημένο τους Άγιο, ζητώντας του παιχνίδια, ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και υγεία για όλο τον κόσμο. Υπάρχουν, όμως, και κάποια παιδιά που ζητούν κάτι διαφορετικό.
 
«Άγιε μου Βασίλη, θα ήθελα να σου κάνω δύο ευχές. Η πρώτη είναι όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν κάπου να κοιμηθούν τα Χριστούγεννα και κάτι να φάνε. Επιπλέον, δεν ξέρω αν μπορείς να το κάνεις, αλλά αν μπορείς να το κάνεις, κάνε το. Θα ήθελα η γιαγιά μου να είναι χαρούμενη και να ζωντανέψει ο παππούς μου».

Όλη η παιδική αθωότητα αποτυπωμένη σε ένα συγκινητικό γράμμα.
 
Είναι πολλά τα παιδιά που δεν ζητούν υλικά αγαθά από τον Άγιο Βασίλη. Είναι παιδιά που σε πολύ τρυφερή ηλικία, έρχονται αντιμέτωπα με τη σκληρή πραγματικότητα.
 
«Άγιε Βασίλη δεν θα σου ζητήσω πολλά πράγματα. Θέλω να γίνει καλά η γιαγιά μου η Στέλλα και να έρθει ένα μωρό στην οικογένειά μας».
Εκστρατεία για καλό σκοπό
Για ακόμη μια χρονιά, πραγματοποιείται η εκστρατεία των ταχυδρομείων, «Post2Santa», σε συνεργασία με τη Cyta, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να στείλουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη.
 
Τα παιδιά μπορούν να στείλουν το γράμμα τους και σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω της πλατφόρμας «Post2Santa», όπου τα παιδιά μπορούν να ζητήσουν από τον Άγιο Βασίλη τι θέλουν να τους φέρει.
 
Είναι η έβδομη χρονιά που πραγματοποιείται η συγκεκριμένη εκστρατεία από τα ταχυδρομεία, δηλώνει στον REPORTER ο Παύλος Παυλίδης, Α’ ταχυδρομικός επιθεωρητής, προσθέτοντας πως βοηθούν τον Άγιο Βασίλη να επικοινωνήσει με τα παιδιά.
 
«Τα τελευταία δύο χρόνια συνεργαζόμαστε με τη Cyta, δίνοντας την ευχέρεια της επικοινωνίας, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Φέτος, η εκστρατεία έχει εμπλουτιστεί, καθώς η Cyta κάνει εισφορά για κάθε γράμμα που λαμβάνουμε και έτσι έχει εμπράγματο αποτέλεσμα αυτή η εκστρατεία».
Η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στη Cyta, Αλεξία Γιαλλουρίδου σημείωσε πως η εκστρατεία Post2Santa έχει συνδυαστεί με ένα σκοπό που η εταιρεία στηρίζει από το 2004 και δεν είναι άλλο από το ανιχνευτικό πρόγραμμα ακοής νεογνών του Κέντρου Προληπτικής παιδιατρικής.
 
«Είναι ένα πρόγραμμα με βάση το οποίο το Κέντρο προσφέρει δωρεάν σε κάθε νεογέννητο την ευκαιρία να γίνει εξέταση της ακοής. Από τη στιγμή που εξετάζεται ένα παιδί, αν ακούει και επικοινωνεί και αντιμετωπίζεται ένα τέτοιο πρόβλημα, είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς μπορούν να ληφθούν μέτρα. Είμαστε ένας οργανισμός που το αντικείμενο του είναι η επικοινωνία. Επομένως, είναι κάτι που στηρίζουμε με πολλή αγάπη και τα τελευταία χρόνια κάναμε διάφορες δράσεις, τα Cyta Santa Run και άλλες δράσεις», σημείωσε η κ. Γιαλλουρίδου, τονίζοντας πως επέλεξαν να συνεργαστούν με τα ταχυδρομεία και να συνδυάσουν την τεχνολογία με την παράδοση και να βοηθήσουν με το δικό τους τρόπο, να διαχειριστεί τα χιλιάδες γράμματα.
 
«Με κάθε γράμμα που έρχεται, η Cyta θα κάνει εισφορά ενός ευρώ, με στόχο να μαζευτεί το ποσό των 10,000 ευρώ, ώστε να δώσουμε μια μικρή εισφορά στο Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής. Η εισφορά αυτή είναι από πλευράς Cyta και όχι από τον κόσμο», ανέφερε η κ. Γιαλλουρίδου, με τον κ. Παυλίδη να προσθέτει πως βρίσκονται κοντά στο να πετύχουν το στόχο, αφού τα γράμματα που έχουν μαζευτεί ξεπερνούν τις 9,000.
Συγκινούν τα παιδιά με τις ευχές τους
Τα παιδιά, μέσα από τα γράμματά τους, ζητούν τα τυπικά: παιχνίδια, ρούχα και κινητά ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.
 
Ωστόσο, υπάρχουν και αυτά, που μέσα από τα γράμματά τους ζητούν από Άγιο να δώσει υγεία και αγάπη σε όλους.
 
«Υπάρχουν περιπτώσεις που τα παιδιά, μέσα από την αθωότητά τους, μπορεί να αναφερθούν και σε οικογενειακά προβλήματα ή σε διάφορα κοινωνικά θέματα. Για παράδειγμα, μπορεί να παρακαλέσουν τον Άγιο Βασίλη να δώσει παιχνίδια και φαγητό σε όλα τα παιδιά, ακόμη και σε αυτά που δεν έχουν», υπέδειξε ο κ. Παυλίδης.
Η κ. Γιαλλουρίδου σημείωσε πως παρατηρείται μια ωριμότητα που δεν την περιμένει κάποιος από παιδιά του Δημοτικού και αυτό τους προκαλεί συγκίνηση.
 
«Κάποια παιδιά γράφουν “Άγιε Βασίλη κάνε να ζωντανέψει ο παππούς μου” ή “Άγιε μου Βασίλη βοήθησε να γίνει καλά ο πατέρας μου” ή ακόμη “Δώσε ειρήνη στον κόσμο”. Είναι απίστευτη ωριμότητα για τέτοια μικρά παιδιά και βλέπεις πως υπάρχει ελπίδα και ότι αυτά τα παιδιά έχουν στήριξη από τους γονείς τους και το σχολείο».
Στις 15 Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα
Η πλατφόρμα κλείνει στις 15 Δεκεμβρίου, όπως είπε ο κ. Παυλίδης και αυτό για να δοθεί χρόνος στους λειτουργούς του ταχυδρομείου να διανείμουν την απάντηση που θα λάβουν τα παιδιά από τον Άγιο Βασίλη.
 
«Τα παιδιά θα λάβουν απάντηση στα γράμματά τους, νοουμένου ότι αναγράφουν στο γράμμα τους την πλήρη διεύθυνσή τους, ώστε να μπορεί ο ταχυδρόμος να παραδώσει το γράμμα του Άγιου Βασίλη. Στις 15 Δεκεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα επειδή έρχονται οι γιορτές των Χριστουγέννων και έτσι είναι περιορισμένες οι εργάσιμες ημέρες και θέλουμε να απαντήσουμε σε όλα τα παιδιά που έστειλαν το γράμμα τους».
Το μήνυμα που στέλνουν μέσα από την εκστρατεία
Η Αλεξία Γιαλλουρίδου εξήγησε πως είναι όμορφο αυτές τις άγιες ημέρες να γίνεσαι βοηθός του Άγιου Βασίλη, αλλά και συνεργός για ένα καλό σκοπό.
 
«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι πως η επικοινωνία είναι δικαίωμα για το κάθε παιδί στον κόσμο. Όλα αυτά γίνονται για τον καλό σκοπό που τόσα χρόνια στηρίζουμε».
 
Ο Παύλος Παυλίδης σημείωσε πως γίνονται και πάλι παιδιά μέσα από αυτή την εκστρατεία.
 
«Ξέρουμε πόση χαρά παίρνουν τα παιδιά όταν του απαντά ο Άγιος Βασίλης και έτσι είναι με ιδιαίτερη χαρά που τους δίνουμε την ευκαιρία να χαρούν, μέσα από την εκστρατεία. Ειδικά φέτος που η εκστρατεία συνδέεται με ένα καλό σκοπό».
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»