Εταιρεία Προστασίας των ζώων:Δεν υπάρχει αισιοδοξία για τις τροποποιήσεις στον νόμο

Η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας των ζώων με σημερινή της ανακοίνωση χαιρέτισε τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο 3ο Παγκύπριο Συνέδριο του Κόμματος για τα Ζώα, οι οποίες φανερώνουν καλή πρόθεση για προστασία και ευημερία των ζώων, όπως «η αλληλεγγύη προς τα ζώα είναι ένδειξη της ηθικής και του επιπέδου μιας κοινωνίας» που δυστυχώς ο λαός της Κύπρου δεν κατάφερε να αποδείξει εδώ και τόσα χρόνια.
 
Λέγοντας πως υπάρχουν ήδη νόμοι για έλεγχο και προστασία των ζώων από το 1994 η εταιρεία σημειώνει ωστόσο ότι τα ζώα παραμένουν αβοήθητα και απροστάτευτα, καθώς, όπως αναφέρει, οι αρμόδιες υπηρεσίες απέτυχαν να τους εφαρμόσουν.
 
Η εταιρεία αναφέρει ακόμη ότι οι τροποποιήσεις που έγιναν στο νόμο για την προστασία και την ευημερία των ζώων ο οποίος βρίσκεται στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής προς συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δεν της αφήνει δυστυχώς περιθώρια αισιοδοξίας.
 
Αναφέρεται σε χρονοβόρες διαδικασίες (οι ίδιες υπάρχουν στο νόμο από το 1994 και δεν βοήθησαν προς όφελος των ζώων)  για να διερευνηθεί μια κακοποίηση και υποστηρίζει πως από τη στιγμή που εντοπίζεται η όποια παραβίαση πρόνοιας στο νόμο, ο κάτοχος του ζώου πρέπει να τιμωρείται με ένα εξώδικο πρόστιμο. 
 
Η εταιρεία αναφέρεται επίσης στην απαγόρευση της κράτησης σκύλων και γάτων σε βεράντες και μπαλκόνια έστω και αν ο χώρος είναι π.χ. δέκα τετραγωνικά ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά σε κλούβες που ο χώρος τους είναι τόσο μικρός  που δεν επιτρέπει στο σκύλο να κινηθεί, εκφράζοντας την άποψη πως πρέπει να υπάρχουν διαστάσεις του χώρου για να συμπεριλαμβάνεται ο όποιος χώρος.
 
«Βεβαίως, όσο δεσμευτικός και επιτυχημένος είναι ένας νόμος, αν δεν υπάρχει η καλή θέληση από μέρους των Αρμοδίων Υπηρεσιών του κράτους για την εφαρμογή του, θα εξακολουθήσει να βρίσκεται κριμένος στα συρτάρια τους», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Δειτε Επισης

Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή