Πέμπτη 23 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Kαταδικάζει κάθε μορφή βίας σε βάρος λειτουργών υγείας ο ΟΚΥπΥ

  10/12/2019 21:56
Kαταδικάζει κάθε μορφή βίας σε βάρος λειτουργών υγείας ο ΟΚΥπΥ

Kαταδικάζει κάθε μορφή βίας σε βάρος λειτουργών υγείας ο ΟΚΥπΥ

  10/12/2019 21:56
Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) με γραπτή δήλωση καταδικάζει την όποια μορφή βίας ασκείται σε λειτουργούς υγείας, οι οποίοι βρίσκονται σε υπηρεσία για να προσφέρουν βοήθεια σε όσους την χρειάζονται, και αναφέρει ότι τέτοια συμβάντα δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά.
 
 
Στη δήλωση του ΟΚΥπΥ, ο Οργανισμός εκφράζει έκπληξη και λύπη για την αυθόρμητη δίωρη στάση εργασίας των Νοσηλευτών μελών της ΠΑΣΥΝΟ σε όλα τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) των Νοσηλευτηρίων, αύριο Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, μεταξύ των ωρών 12 00– 14.00.
 
Περαιτέρω ο ΟΚΥπΥ προσθέτει πως σε συνεννόηση με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες σε όσους είναι εντεταλμένοι να επιτηρούν τους χώρους των νοσηλευτηρίων, να παρεμβαίνουν άμεσα για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων.
 
Όσον αφορά την πληρότητα των κλινών και την παραμονή ασθενών που χρήζουν ενδονοσοκομειακής νοσηλείας στα ΤΑΕΠ, φαινόμενο που παρατηρείται κατά διαστήματα, ο ΟΚΥπΥ, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Κλινικών και τους Διαχειριστές κλινών, προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για άμβλυνση του προβλήματος, προστίθεται στη δήλωση.
 
Καταλήγοντας, ο ΟΚΥπΥ εκφράζει τη συμπάθεια του σε όσους λειτουργούς έχουν υποστεί βία από τρίτους και αναφέρει πως θεωρεί ότι η δίωρη στάση εργασίας από τους νοσηλευτές δεν θα επιλύσει το οποιοδήποτε πρόβλημα, αλλά αντίθετα θα προσθέσει στην ταλαιπωρία των ασθενών, προσθέτοντας ότι παραμένει στη διάθεση όλων των εμπλεκομένων για συζήτηση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία των νοσηλευτηρίων.
 
Κλάδο Γεν. Νοσηλευτικού προσωπικού: Έκκληση στους αρμοδίους να ασχοληθούν με τα χρονίζοντα προβλήματα των ΤΑΕΠ
 
Η ανακοίνωση αναφορικά με την άσκηση βίας εναντίον νοσηλευτή στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Λεμεσού αποτελεί εκ νέου καταδίκη για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στα ΤΑΕΠ, αλλά και εκ νέου έκκληση προς όλους τους αρμοδίους για να ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά και υπεύθυνα με τα καίρια και χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΤΑΕΠ, αναφέρει ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ.
 
«Δυστυχώς, όπως διαπιστώνεται, οι συνεχιζόμενες εκκλήσεις μας για ενασχόληση με το θέμα και η έκκληση για συνεργασία με στόχο την επίλυση των προαναφερόμενων δεν έχουν ανταπόκριση», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου αποφάσισε όπως στην προσπάθεια μας να καταστήσουμε σαφές προς όλους ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για επίλυση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν τα ΤΑΕΠ, οι συνάδελφοι μέλη μας, που εργάζονται στα ΤΑΕΠ, θα συμμετάσχουν στην αυριανή δίωρη στάση εργασίας από τις 12-2μ.μ».
 
Επίσης, ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει ότι «τα μηνύματά της αυριανής κινητοποίησης ας ελπίσουμε ότι θα βρουν ευήκοα ώτα αυτή τη φορά και ότι οι αρμόδιοι θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων με στόχο την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών στα ΤΑΕΠ προς όφελος των πολιτών - ασθενών».
 
Υπενθυμίζεται ότι, χθες βράδυ λειτουργός του ΤΑΕΠ Λεμεσού, δέχθηκε επίθεση από 61χρονο ο οποίος θύμωσε γιατί καθυστέρησαν όπως υποστήριξε να τον εξυπηρετήσουν.
 
Ο 61χρονος έσπρωξε τον πατέρα του πάνω στη λειτουργό με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στο χέρι. Ακολούθως συνελήφθη, κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας