10 + 1 Κύπριοι πολιτικοί με την πιο "δυνατή" δράση στο διαδίκτυο

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει πια για τα καλά στη ζωή μας, επηρεάζοντας μεγάλη μερίδα πολιτών, κάθε ηλικίας. Τη δύναμη τους αυτή, φαίνεται πως αντιλαμβάνονται σιγά σιγά και οι Κύπριοι πολικοί. Ακολουθώντας τα βήματα ξένων συναδέλφων τους, ο ένας μετά τον άλλο, πολικοί, βουλευτές και κρατικοί αξιωματούχοι δημιουργούν προσωπικούς λογαριασμούς τόσο στο Facebook όσο και στο Twitter, εκφράζοντας τις θέσεις τους επί διαφόρων θεμάτων.
 
Κάποιοι περιορίζονται απλά στο να προβάλουν το έργο τους όπως και τις επαγγελματικές συναντήσεις και επαφές τους. Άλλοι πάλι μοιράζονται με τους «φίλους» ή τους «followers» τους σκέψεις, απόψεις, ιδέες, καταγγελίες, ή ότι εναλλακτικό σκεφτούν.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τους 10 (συν έναν)  Κύπριους πολιτικούς με την πιο έντονη παρουσία στα social media.
 
Νίκος Αναστασιάδης: Ο παλιός είναι αλλιώς
Με προσωπικούς λογαριασμούς τόσο στο Facebook όσο και στο Twitter, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν από τους πρώτους Κύπριους πολιτικούς που είδαν τη μεγάλη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Κατά την προεκλογική του εκστρατεία, χρησιμοποίησε τα Social Media για να έρθει πιο κοντά στους νέους. Σήμερα, οι λογαριασμοί του, τους οποίους χειρίζονται συνεργάτες του, προβάλλουν τις συναντήσεις, τις δηλώσεις και τις θέσεις του Προέδρου επί σημαντικών θεμάτων.

 
 
Νίκος Χριστοδουλίδης: Παλιά μου τέχνη κόσκινο
Συχνά είναι τα «τιτιβίσματα» του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδης. Ο λογαριασμός του στο Twitter απαριθμεί περισσότερα από 1700 tweets και 8000 ακόλουθους. Πέραν από τις επισκέψεις και τις επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Χριστοδουλίδης επιλέγει το Twitter και ως τρόπο ενημέρωσης δημοσιογράφων και πολιτών για σημαντικές εξελίξεις.
 
 
 
Αβέρωφ Νεοφύτου: Επί παντός επιστητού
Στο ίδιο μήκος κύματος και τα «τιτιβίσματα» του Προέδρου του ΔΗΣΥ. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος έχει αναρτήσει περισσότερα από 700  tweets και έχει πάνω από 800 ακολούθους, εκφράζει πολλές φορές τις προσωπικές του θέσεις επί σημαντικών θεμάτων, προβαίνει σε διάλογο με ακολούθους τους, ενημερώνει για διάφορα τεκταινόμενα τα οποία μπορεί να βρίσκονται σε εξέλιξη και σχολιάζει, πολλές φορές επιστρατεύοντας το χιούμορ του.

 
 
Σωκράτης Χάσικος: Ήταν να μην πάρει φόρα!
Ήταν να μην μάθει τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ο Υπουργός Εσωτερικών. Οι λογαριασμοί του σε Facebook και Twitter ενεργοποιήθηκαν μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο και από τότε πέφτουν βροχή τα posts και τα tweets! Προβάλλει τις επαφές και το έργο του, προβαίνει σε δηλώσεις επί σημαντικών θεμάτων της επικαιρότητας, ενώ επιλέγει αυτό τον τρόπο για να απαντά σε ότι τον αφορά. Έντονη ήταν η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τον κ. Χάσικο, στην 
πρόσφατη διένεξή του με το Γενικό Ελεγκτή.
 

 
 

 

Ειρήνη Χαραλαμπίδου: Φτάσε με αν μπορείς!  
Θέσεις, απόψεις, αντιπαραθέσεις καθώς επίσης και προσωπικά, αιχμηρά σχόλια επί διαφόρων θεμάτων, δοσμένα άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με ειρωνεία θα δει κανείς στους προσωπικούς λογαριασμούς της Ειρήνης Χαραλαμπίδου στο Facebook και το Twitter. Η βουλευτής του ΑΚΕΛ χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συζητήσει με πολ
ίτες και να εκφράσει τις σκέψεις και τις θέσεις της, χωρίς να ..μασάει! Ο μεγάλος αριθμός αναρτήσεων της στο Twitter (περισσότερα από 5.500 tweets) είναι ενδεικτικός της σχέσης της με τα social media.

 
Τάκης Χατζηγεωργίου: Σύνορα δεν έχει το Twitter! 
Έντονη η παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, Τάκη Χατζηγεωργίου. Ο κ. Χατζηγεωργίου εκφράζει τις θέσεις, τις απόψεις και το έργο του τόσο μέσα από το Facebook όσο και το Tweeter. Πότε από τις Βρυξέλλες, πότε από την Κύπρο, ο κ. Χατζηγεωργίου αγγίζει ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών, πολιτικών και όχι μόνο διασυνοριακών ζητημάτων! 3.500 Tweets είναι μέχρι στιγμής το προσωπικό του ρεκόρ στο Twitter και έπεται συνέχεια.
 
 
Γιώργος Λακκοτρύπης: Παίζει στην έδρα του!
«Παίζοντας» στην ουσία εντός έδρας, ο υπουργός ενέργειας, είναι λόγω και της προηγούμενης θητείας του στη Microsoft από τους πλέον οργανωμένους και … «πολυτιτιβισμένους» υπουργούς. 
Γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθ’ ένα τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο Γιώργος Λακκοτρύπης τα χρησιμοποιεί ως προώθηση του έργου που γίνεται στο υπουργείο του, ενώ πολλές φορές μας ενημερώνει για τις ενεργειακές επαφές του τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.
 
 
Ελένη Θεοχάρους:  Το Facebook στρώνει το δρόμο….  
Από το έργο της στις Βρυξέλλες και τις θέσεις της επί σημαντικών ζητημάτων, μέχρι πολύ πιο προσωπικές σκέψεις, που δείχνουν την προσωπικότητα και την ευαισθησία της,  θα δει κανείς στους λογαριασμούς της ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ, Ελένης Θεοχάρους.  Στο Twitter, μπορεί οι αναρτήσεις της να μην ξεπερνούν τις 260 και η ίδια να ακολουθεί μόνο 35 χρήστες, ωστόσο ο αριθμός των ακολούθων της  (1734) είναι αρκετά μεγάλος, απόδειξη του ενδιαφέροντος χρηστών να διαβάζουν τις θέσεις αλλά και τις σκέψεις της, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις αφορούν θέματα κυπριακού.  Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, η κα Θεοχάρους είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια με μια ανάρτηση της στο Facebook, μέσα από την οποία έκανε λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ενός παγκυπρίου ανατρεπτικού πολιτικού κινήματος.  
 
 


 
 

Ανδρούλα Βασιλείου: Δεν …μασάει!
Λάτρης του Tweeter είναι η πρώην Επίτροπος υγείας και παιδείας της ΕΕ, Ανδρούλα Βασιλείου, η οποία χρησιμοποιούσε πολύ το συγκριμένο μέσο κατά τη διάρκεια της θητείας της στην ΕΕ. 11,2 χιλιάδες υπολογίζονται οι αναρτήσεις της, αριθμός ρεκόρ για τα κυπριακά δεδομένα, όπως και ο αριθμός των followers της: 17,6 χιλιάδες! Αρκετές είναι εξάλλου οι αναρτήσεις της και στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Δεκάδες σχόλια και ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε ένα σχόλιο της στο Facebook σχετικά με περιστατικό που συνέβη στην Αγγλική Σχολή. Η ίδια αποδεικνύει για άλλη μια φορά περίτρανα ότι δεν κολλάει πουθενά και δεν φοβάται να πει την άποψή της.

 
 

 
 
Νίκος Τορναρίτης: Twitter και ξερό ψωμί!
«Πολυτιτιβισμένος» και ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης. Με περισσότερα από 2000 Tweets και 4.800 followers, αλλά και με δύο λογαριασμούς στο Facebook, ο κ. Τορναρίτης δείχνει να γνωρίζει αρκετά καλά τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μοιράζεται με τους «φίλους» και τους «ακολούθους» του σκέψεις, απόψεις, σχολιάζει δημοσιεύματα που τον αφορούν, ενώ αναρτά φωτογραφίες από εκδηλώσεις αλλά και από στιγμές χαλάρωσης!  

 
 
10 + 1 Bonus
 
Άντρος Κυπριανού: Ο νέος είναι ωραίος!
Νέος αλλά πολλά υποσχόμενος στον κόσμο του Twiiter είναι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού. Ο λογαριασμός του ενεργοποιήθηκε μόλις στις 16 Οκτωβρίου και ήδη μετρά περίπου 10 tweets  και 640 followers. Η ενεργοποίηση του λογαριασμού του δεν πέρασε απαρατήρητη, μιας και με το πρώτο του tweet έστειλε μουσικά χαιρετίσματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παραπέμποντας στο γνωστό τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου!

 
   
 
 

Δειτε Επισης

Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Άναψε το πράσινο φως το Υπουργικό για παράταση ε στη χρηματοδότηση ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ
Καταβάλλονται αρχές Μαϊου αποζημιώσεις σε αγρότες που υπέστησαν ζημιές
Έρευνα του Υπουργείου Παιδείας για διασύνδεση ανώτερης εκπαίδευσης με αγορά εργασίας