Τετάρτη 26 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Σηκώθηκαν από τα θρανία των εξετάσεων πυροβολώντας οι μαθητές

  09/12/2019 17:41
Σηκώθηκαν από τα θρανία των εξετάσεων πυροβολώντας οι μαθητές

Σηκώθηκαν από τα θρανία των εξετάσεων πυροβολώντας οι μαθητές

  09/12/2019 17:41
Παρά το γεγονός πως παρακάθησαν στις εξετάσεις τετραμήνων, οι μαθητές προειδοποιούν με τη λήψη δυναμικών μέτρων μέχρι να καταργηθεί το έκτρωμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο, όπως το χαρακτηρίζουν.
 
Σε ανακοίνωσή της η ΠΣΕΜ σημειώνει πως οι πομπώδεις διακηρύξεις του υπουργού και η προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης, δεν μπορούν να αλλάξουν αυτά που ζουν οι μαθητές τους τελευταίους μήνες.
 
 
«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με δυναμικά μέτρα μέχρι να καταργηθεί το έκτρωμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση των μαθητών:
«Ως ΠΣΕΜ δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με ένα σύστημα που διαλύει την ολόπλευρη μόρφωση και την κριτική σκέψη.
 
Οι πομπώδεις διακηρύξεις του Υπουργού και η προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης σε σχέση με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο δεν μπορούν να αλλάξουν αυτά που ζουν οι μαθητές τους τελευταίους μήνες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κύλησε ομαλά η πρώτη ημέρα των εξετάσεων τετραμήνων

 
Η πίεση, το άγχος, η βαθμοθηρία, το τρέξιμο για να καλυφτεί η ύλη και η ενίσχυση της παραπαιδείας είναι μερικά από τα έντονα χαρακτηριστικά του νέου συστήματος. Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των μαθητών ακόμα και μετά τη σημερινή εξέταση θεωρούν ότι το περσινό σύστημα, το οποίο ήταν εξετασιοκεντρικό και έπρεπε να αλλάξει, είναι καλύτερο από το υφιστάμενο δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αποτυχία των εξετάσεων ανά τετράμηνο. Δυστυχώς δικαιωθήκαμε.
 
Ως ΠΣΕΜ δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με ένα σύστημα που διαλύει την ολόπλευρη μόρφωση και την κριτική σκέψη, με ένα σύστημα που βασίζεται στο βαθμό και στον ανταγωνισμό και όχι στις γνώσεις και στη συνεργασία. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με δυναμικά μέτρα μέχρι να καταργηθεί το έκτρωμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας