Ο Επίτροπος Προεδρίας εξήρε την προσφορά του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ

Ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, εξέφρασε ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη για την μεγάλη προσφορά του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ το οποίο με την Μονάδα Αποκατάστασης και τις άλλες υπηρεσίες του, αγκαλιάζει το σύνολο του Κυπριακού Ελληνισμού  και καλύπτει ένα πολύ ζωτικό τομέα της δημόσιας υγείας.
 
«Αυτό καταδεικνύεται και από τη συνεχή διεύρυνση της στενής συνεργασίας του με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, όπως και με την όλο και μεγαλύτερη εξυπηρέτηση που προσφέρει στο ευρύτερο κοινό. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο δώρο προς την κοινωνία μας που όλοι εκτιμούμε και οφείλουμε να στηρίξουμε», είπε σε χαιρετισμό του στην ετήσια συνεστίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και των Φίλων του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ Επαρχίας Αμμοχώστου
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι δεκάδες χιλιάδες είναι εκείνοι που δέχθηκαν ήδη τις υπηρεσίες αυτές για τις οποίες το Μέλαθρο Αγωνιστών έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του Κυπριακού Ελληνισμού, των Αποδήμων μας, καθώς και όλου του ιατρικού κόσμου.
 
Άρχισε τη λειτουργία του πριν από 28 χρόνια ως στέγη ηλικιωμένων με 88 κλίνες για τη φροντίδα και περίθαλψη ηλικιωμένων και πασχόντων αγωνιστών της ΕΟΚΑ, των στενών τους συγγενών, των εθελοντών μαχητών του 1963-64, των συζύγων των πεσόντων και αγνοουμένων του 1974 και των συζύγων των πεσόντων και αγνοουμένων Ελλαδιτών. Πολύ σύντομα, πρόσθεσε, οι υπηρεσίες του αναβαθμίστηκαν σημαντικά με τη λειτουργία του ως Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης που είναι ευρωπαϊκού επιπέδου και το μοναδικό στην Κύπρο με τόση εξειδίκευση και σύγχρονο εξοπλισμό.
 
Συμπλήρωσε ότι και σήμερα, το Μέλαθρο Αγωνιστών επεκτείνεται και αναβαθμίζεται περισσότερο με τη Νέα Πτέρυγα Αποκατάστασης, τη Πτέρυγα Απόδημου Ελληνισμού, η οποία θα ικανοποιήσει τις αυξανόμενες ανάγκες με πιο ποιοτική ακόμα προσφορά.
 
Είπε ακόμα, το κράτος έχει συνεισφέρει σημαντικά για τη δημιουργία της νέας πτέρυγας, πέραν της ετήσιας χορηγίας του προς το Μέλαθρο, αυτό, όμως, λαμβάνοντας υπόψη πως διαφορετικά τα χρήματα αυτά θα ξοδεύονταν για μετάβαση των ασθενών στο εξωτερικό.
 
Αναφερόμενος στους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, είπε ότι εκπροσωπούν μια λαμπρή περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου που έχει να κάνει με το ηρωικό ξεσηκωμό του λαού μας για την αποτίναξη του αποικιακού ζυγού και την ελευθερία του τόπου μας. Πρόσθεσε ότι ο αγώνας συνεχίζεται και ότι ο στόχος της απελευθέρωσης  είναι πάνω απ’ όλα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας