Τέλος εποχής για την πράσινη πολυκατοικία, στην οποία έγιναν μάχες το 1974

Τέλος εποχής για την γνωστή, στη Λάρνακα, Πράσινη πολυκατοικία, στην οποία είχαν γίνει μάχες το 1974.
 
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook το Σωματείο Εθνοφυλάκων Επαρχίας Λάρνακας, στο κτίριο αυτό είχαν βρει καταφύγιο Τούρκοι και Τ/κ στρατιώτες, οι οποίοι αντάλλαζαν πυρά με τους στρατιώτες μας του 2,26 ΤΟ. «Εδώ διεξάχθηκαν σκληρές μάχες με απώλειες από την τουρκική πλευρά».
 
«Ο δεύτερος λόχος του 2,26 τπ με έδρα το κτίριο που βρισκόταν απέναντι από το παλιό ΓΣΖ ιδιοκτησία του κ Αλκιδα και τα πιο κάτω φυλάκια 1, Σολομονιδη 2, Ηραλκειδη 3, Διανέλλου 4, Ρωσσιδη 5, Στοά (Αγιου Λαζαρου) 6, Βαριάνου είχε διαταχθεί να καταλάβει την πράσινη πολυκατοικία έτσι στις 22 Αυγούστου μέρα Πέμπτη άρχισε το σφυροκόπημα του κτιρίου με όλμους πόλεως 60 χιλ. Ακολούθως διατάχτηκε πυρ και κίνηση για κατάληψη του κτιρίου με κάλυψη πυρών από το φυλάκιο Βαριανου που βρισκόταν εγγύτερα της πράσινης πολυκατοικίας», προστίθεται στην ανάρτηση.
 
 «Έτσι με την κάλυψη των πυρών προσέγγισαν το κτίριο οι πρώτοι δυο άνδρες. Οι αμυνόμενοι μόλις αντίκρισαν τους επιτιθέμενους σήκωσαν Άσπρο σεντόνι και πέταξαν τα όπλα τους και εξήλθαν του κτιρίου», αναφέρεται περαιτέρω.
 
Κατά την εκκαθάριση τού κτιρίου ανευρέθηκε επίσης ένα πολυβόλο browing 30 χιλ. στον τρίτο όροφο του κτιρίου. Στην οπίσθια μεριά του κτιρίου διακρίνονται ακόμα οι τρύπες των σφαιρών από τις μάχες, σημείο που μαρτυρεί και το σφυροκόπημα του κτιρίου και από τον πρώτο λόχο, καταλήγει η ανάρτηση. 

Δειτε Επισης

Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου
Συζήτησαν για Ακάμα και περιοχές Νατούρα Οικολόγοι και Επίτροπος Περιβάλλοντος
Τις επόμενες ημέρες αναμένει η Βουλή τη νέα πρόταση για το «Θυμέλη»