Στη Β' Φάση του Δικτύου Μεταφοράς Καλής Πρακτικής για τον εθελοντισμό συμμετέχει ο Δήμος Αθηένου

Ο Δήμος Αθηένου συμμετέχει στη Β Φάση του Δικτύου Μεταφοράς Καλής Πρακτικής για τον εθελοντισμό.
 
Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι αντιπροσωπεία της Αθηένου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κυριάκο Καρεκλά, μεταβαίνει τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στην πόλη Αλτένα της Γερμανίας, όπου από τις 11 ως τις 13 Δεκεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η 5η Διακρατική Συνάντηση της Β’ Φάσης του Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου για τον Εθελοντισμό «Πόλεις Εθελοντισμού», του Προγράμματος URBACT».
 
Η συνάντηση «γίνεται στο μέσο του Προγράμματος, αφού μεσολάβησε ένας χρόνος από τη διετή διάρκειά του και έχει σημαντικό χαρακτήρα. Στη συνάντηση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι από κάθε πόλη-εταίρο του Δικτύου, η Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας του Δικτύου από την Πορτογαλία Maria Joao, εκπρόσωποι της Γραμματείας του Προγράμματος URBACT από το Παρίσι μεταξύ των οποίων και η επικεφαλής των Δικτύων Μεταφοράς Adele Bucela, αντιπρόσωπος του ειδικού εμπειρογνώμονα του δικτύου από την Κύπρο για θέματα ψηφιοποίησης και διάχυσης, καθώς και ειδικός εμπειρογνώμονας από την Πορτογαλία για θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης».
 
Προστίθεται ότι «ο Δήμος Αθηένου είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού», για μεταφορά της Καλής Πρακτικής του για τον Εθελοντισμό, που ανθεί στην Αθηένου, σε 7 πόλεις της Ευρώπης. Οι πόλεις αυτές, που μετέχουν στο Δίκτυο ως εταίροι, είναι οι Arcos de Valdevez της Πορτογαλίας, Άλτεα της Ισπανίας, Capizzi της Σικελίας-Ιταλία, Αλτένα της Γερμανίας, Radlin της Πολωνίας, Pregrada της Κροατίας και Kildare County Council της Ιρλανδίας».
 
Σημειώνεται ότι «το Πρόγραμμα έχει διάρκεια 2 χρόνια, θα ολοκληρωθεί τέλος του 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Δικτύου είναι 600.000 ευρώ, ενώ επιπρόσθετα απ’ ευθείας από το URBACT, χρηματοδοτείται το κόστος Ειδικού Εμπειρογνώμονα του Δικτύου, που βοηθά στη μεταφορά της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου στις άλλες 7 Ευρωπαϊκές πόλεις που μετέχουν στο Δίκτυο».
 
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «στη συνάντηση στην Αλτένα, που είναι σταθμός για τη διαδικασία μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του Δήμου Αθηένου στις άλλες Ευρωπαϊκές Πόλεις, θα δοθεί η δυνατότητα στους εταίρους να συζητήσουν ζωντανά το τι επιτεύχθηκε στη διαδικασία μέχρι σήμερα και πώς, γιατί και ποιες τελικές αλλαγές χρειάζονται για να καλυτερεύσει η απόδοση της μεταφοράς της Καλής Πρακτικής».
 
Ο Δήμαρχος Αθηένου «κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Γερμανία, θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης Αλτένα Andrea Hollstein και θα προσπαθήσει να αναπτύξει περαιτέρω τις σχέσεις των δύο πόλεων, προς αμοιβαίο όφελος».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο