Κυριακή 26 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

«Ο Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών θα συνεχίσει τον αγώνα που χάραξε ο Μακάριος»

  07/12/2019 14:53
«Ο Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών θα συνεχίσει τον αγώνα που χάραξε ο Μακάριος»

«Ο Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών θα συνεχίσει τον αγώνα που χάραξε ο Μακάριος»

  07/12/2019 14:53
Τη μνήμη και τους αγώνες του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ τιμά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών, ο οποίος αναφέρει πως θα συνεχίσει αταλάντευτα τον αγώνα που χάραξε για μια πραγματικά ελεύθερη και ομόσπονδη πατρίδα, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και συρματοπλέγματα.

Σε ανακοίνωση με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας της Δημοκρατίας, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών αναφέρει ότι η επάνοδος στην Κύπρο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄ στις 7 Δεκεμβρίου 1974 σήμανε την οριστική αποκατάσταση της Δημοκρατίας στον τόπο μας μετά το προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄ που οδήγησε στην τουρκική εισβολή και κατοχή της μισής μας πατρίδας.

«Για μας η δικαίωση των οραμάτων του Εθνάρχη Μακαρίου, η δικαίωση της θυσίας των ηρώων που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της Δημοκρατίας περνά μέσα από τη δικαίωση της Κύπρου και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού μας», προσθέτει.

Δυστυχώς βλέπουμε ξανά στις μέρες μας, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, «το επίσημο κράτος να παρευρίσκεται, να καταθέτει δάφνινα στεφάνια και με ομιλίες Υπουργών να εξισώνουν αυτούς που πολέμησαν και κατέλυσαν την δημοκρατία με αυτούς που την υπερασπίστηκαν και θυσίασαν την ζωή τους».

Τέτοιες ενέργειες, συνεχίζει, «είναι πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας, των ανθρώπων που αντιστάθηκαν στο φασισμό, είναι πρόκληση πρώτα και κύρια στις μαυροφορεμένες μάνες που έχασαν παιδιά από τους ανθρώπους του Γρίβα και προδότες της ΕΟΚΑ Β’».
 
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών αναφέρει ότι «τιμώντας τη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου τον βρίσκει κάθετα αντίθετο «η προσπάθεια δικαιολόγησης, δικαίωσης ή αποενοχοποίησης όσων ευθύνονται για την τραγωδία του τόπου μας».
 
«Μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, η προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας» αναφέρει και προσθέτει ότι αυτή «είναι συμπεριφορά απαράδεχτη, αποτελεί ύβρις για τον Εθνάρχη Μακάριο και τους ήρωες μας και πρέπει να συναντά την αντίσταση κάθε δημοκρατικού πολίτη».
 
«Η ιστορική αλήθεια και η δημοκρατία είναι αξίες τις οποίες έχουμε καθήκον συνεχώς να περιφρουρούμε και να ενισχύουμε», καταλήγει.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας