Δίπλα μας υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν τα αναγκαία-Υιοθέτησε μία

Σε λιγότερες από είκοσι ημέρες θα γιορτάζουμε την αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων. Θα μαζευτούμε οικογενειακά, θα γλεντήσουμε με φίλους, θα φάμε, θα πιούμε, θα γελάσουμε. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για όλους. Κάποιοι συνάνθρωποί μας δεν έχουν την δυνατότητα να γιορτάσουν με την οικογένειά τους, αφού δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να αποκτήσουν τα απαραίτητα.

Στο πλευρό αυτων των ανθρώπων βρίσκεται το Παγκύπριο Συντονιστικό Σώμα Εθελοντισμού, το οποίο μέσα από την εκστρατεία «Υιοθέτησε μια οικογένεια για τα Χριστούγεννα», παρέχει στους μη έχοντες όλα τα απαραίτητα για το εορταστικό τραπέζι.

Είναι η έκτη χρονιά που πραγματοποιείται αυτή η εκστρατεία, αναφέρει στον REPORTER ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, Ηλίας Δημητρίου.

«Η εκστρατεία ξεκίνησε το 2013. Εκείνη τη χρονιά, λόγω της οικονομικής κρίσης, αρκετοί συνάνθρωποι μας είχαν οικονομικά προβλήματα και δεν είχαν ούτε τα βασικά, ώστε να έχουν ένα καλό εορταστικό τραπέζι», ανέφερε ο κ. Δημητρίου, προσθέτοντας πως η εκστρατεία για φέτος έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχίζει η εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα»

«Όταν ξεκίνησε αυτή η εκστρατεία βοηθήσαμε περίπου 4,500 οικογένειες. Πέρυσι βοηθήσαμε περίπου 1,200 οικογένειες και αναμένεται και φέτος να βοηθήσουμε άλλες τόσες. Βλέπουμε πως υπάρχει μια μείωση, όσο περνούν τα χρόνια, αλλά και πάλι η ανάγκη είναι εκεί».

Πώς μπορεί ένας πολίτης να βοηθήσει στην εκστρατεία
Ακόμη και η πιο μικρή προσφορά είναι μεγάλη για αυτούς που την έχουν ανάγκη, ανέφερε ο κ. Δημητρίου, σημειώνοντας πως οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν, προσφέροντας ακόμη και το ελάχιστο που μπορούν.

«Πολίτες και εταιρείες μπορούν να προσφέρουν δωροκουπόνια από καταστήματα και υπεραγορές, ώστε να ψωνίσουν οι οικογένειες από μόνες τους ό,τι χρειάζονται. Επίσης, μπορούν να προσφέρουν υλικά αγαθά, π.χ. γλυκά, φαγητά, παιχνίδια, αλλά τίποτα μεταχειρισμένο. Μπορούν να επικοινωνήσουν με τα κεντρικά γραφεία μας στη Λευκωσία και από εκεί θα παραπεμφθούν στα επαρχιακά γραφεία, για να κάνουν τις δωρεές τους».

Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην εκστρατεία, μπορούν να προσφέρουν τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι, χριστουγεννιάτικα εδέσματα, δώρα στα παιδιά, δωροκουπόνια, οτιδήποτε άλλο μπορεί να προσφέρει χαρά τα Χριστούγεννα στις οικογένειες. Μπορούν ακόμη να γίνουν εθελοντές και να βοηθήσουν στην ετοιμασία των χριστουγεννιάτικων πακέτων ή και στην παραλαβή των ειδών και καταγραφή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες/διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού/Σώμα Εθελοντών της επαρχίας τους:

  • Λευκωσία: 22512602
  • Λεμεσός: 25737761
  • Λάρνακα: 24650525
  • Πάφος: 26953725
  • Ελ. Αμμόχωστος: 99124521
  • Κερύνεια: 97743185

«Όταν μαζευτούν αρκετά αγαθά, γίνεται μια κατανομή αναλόγως με τις ανάγκες της κάθε οικογένειας. Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου μπορούν οι πολίτες να προσφέρουν, ωστόσο ήδη έχουν αρχίσει να παραδίδονται στις οικογένειες διάφορα προϊόντα», σημείωσε ο κ. Δημητρίου.

Βοήθεια σε οικογένειες και μετά τα Χριστούγεννα
Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού βοηθά οικογένειες που έχουν ανάγκη καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

«Οι οικογένειες μας παίρνουν τηλέφωνο ή έρχονται κοντά μας οι οικογένειες και μας ενημερώνουν για την κατάστασή τους. Πολλές φορές μας ενημερώνουν και γείτονες ή συγγενείς τους. Τότε αξιολογούμε τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας και επιλέγουμε ποιες οικογένειες έχουν πραγματικά ανάγκη. Ωστόσο, για τις εκστρατείες μας, τις γιορτινές ημέρες, όποια οικογένεια μας πει πως έχει οικονομικό πρόβλημα, τότε βοηθάμε χωρίς δεύτερη σκέψη», τόνισε ο Ηλίας Δημητρίου.

Το μήνυμα της εκστρατείας
Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι εθελοντές μέσα από αυτή την εκστρατεία, σημείωσε ο κ. Δημητρίου, είναι πως ο εθελοντισμός απλώνει χέρια που αγκαλιάζουν και βοηθούν ανθρώπους. Ένα χέρι που απλώνεται, μπορεί να σώσει έναν άνθρωπο, ένα βλέμμα μπορεί να τον τραβήξει από την κατάθλιψη και η ψυχή ορθώνεται, φτάνει πάντα να έχουμε ανοιχτά τα μάτια της ψυχής μας, όπως είπε και ο ποιητής Διονύσιος Σολωμός.

«Εμείς το μήνυμα που στέλνουμε είναι πως μπορούμε με μια απλή πράξη να βοηθήσουμε. Η χαρά που δίνουμε σε αυτούς που παίρνουν είναι πολύ μεγάλη για το λόγο ότι ενώ για εμάς είναι 0 για αυτούς είναι +1», κατέληξε ο κ. Δημητρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Το ελάχιστο που μπορεί να δώσει κάποιος, είναι μεγάλο για αυτόν που μπορεί να το πάρει»

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη