Τετάρτη 27 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τιμήθηκαν καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο 7ο Συμπόσιο Γλυπτικής Αγίας Νάπας

  06/12/2019 09:34
Τιμήθηκαν καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο 7ο Συμπόσιο Γλυπτικής Αγίας Νάπας

Τιμήθηκαν καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο 7ο Συμπόσιο Γλυπτικής Αγίας Νάπας

  06/12/2019 09:34
Τιμητικές πλακέτες και δώρα απονεμήθηκαν σε καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην Α' Φάση του 7ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής Αγίας Νάπας.
 

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι ο Δημαρχεύων Αγίας Νάπας, Χρίστος Ζαννέτου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου Γλυπτικής Κίκη Κωνσταντίνου και την Πολιτιστική Λειτουργό, Μαρία Τοφινή Τσαντίλα, μετέβησαν χθες Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στο χώρο του Πάρκου Γλυπτικής όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους οκτώ απομείναντες γλύπτες.
 
 Ο κ. Ζαννέτου εξέφρασε «τις εγκάρδιες ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του Δημοτικού Συμβουλίου για τα εκθαμβωτικά έργα που δημιούργησαν οι γλύπτες  με μαεστρία και αγάπη, τα οποία θα εμπλουτίσουν περαιτέρω το Πάρκο Γλυπτικής. Οι κύριοι Ζαννέτου και Κωνσταντίνου απένειμαν στους γλύπτες  αναμνηστικές πλακέτες και δώρα».
 
Όσον αφορά τους καλλιτέχνες, ο Aktham Abdulhamid από την Ισπανία φιλοτέχνησε πάνω σε κυπριακή πέτρα ασβεστόλιθο από τις Κυβίδες το έργο «Legend of the Sea». Με την ίδια πέτρα φιλοτέχνησαν τα έργα τους «Hermes» και «Angel’s Game» ο Αρμένιος καλλιτέχνης Tigran Harutyunyan και οι Ρώσοι καλλιτέχνες Vasilisa Karpova και Nikolay Karlykhanov τα έργα «Aphrodite – Sea Shell» και «The Return of Odysseus».
 
Με άσπρο μάρμαρο από την περιοχή της Καβάλλας δημιούργησαν τα έργα  «Youth of Hercules» ο Dmitrii Fedin από τη Ρωσία, «The Birth of Love» ο Viktar Kopach από τη Λευκορωσία, «Gaea Holding Young Zeus» ο Σέρβος καλλιτέχνης Bojan Grujic, «Tears for Heaven» και «Drop of Life – Raining and Sea», ο Rumen Mihov Dimitrov από τη Βουλγαρία.
 
Οι καλλιτέχνες ευχαρίστησαν τον Δήμο Αγίας Νάπας «για την τιμή που τους έκανε να συμμετάσχουν στο 7ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής, αναφέροντας ότι αυτό είναι ένα από τα καλύτερα συμπόσια ανά το παγκόσμιο στα οποία συμμετείχαν».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας