Η πρώτη έκθεση καριέρας για πρόσφυγες διοργανώθηκε στη Λευκωσία (pics)

Μια αλλιώτικη έκθεση καριέρας πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Λευκωσία, με πρωταγωνιστές τους πρόσφυγες.
 
Το Κυπριακό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, σε συνεργασία με διάφορους φορείς, διοργάνωσε την πρώτη έκθεση καριέρας για άτομα που έχουν προσφυγικό υπόβαθρο. Μια εκδήλωση που αποτελεί πρώτη τους είδους της στην Κύπρο και έχει ως σκοπό να γεφυρώσει τις αυξημένες ανάγκες σε εργατικό δυναμικό με τις δεξιότητες των προσφύγων, στέλνοντας μηνύματα υπέρ της κοινωνικής συνοχής και της παροχής ευκαιριών σε άτομα που προσπαθούν να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.

Στόχος της έκθεσης ήταν να διασυνδέσει την εργοδοτική κοινότητα με τον κόσμο που σχετίζεται με τη διαδικασία του ασύλου, είτε πρόκειται για άτομα που έχουν πάρει Διεθνή Προστασία είτε είναι αιτητές ασύλου, ανέφερε στον REPORTER ο λειτουργός ένταξης του Κυπριακού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες, Μάνος Μαθιουδάκης.

«Θεωρούμε πως χρειάζεται μια πιο ενεργή συμπερίληψη αυτών των ατόμων στην αγορά εργασίας, θεωρούμε πως είναι προς το συμφέρων όλων, τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και των ίδιων των ατόμων που προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, μετά τη προσφυγιά. Είναι άνθρωποι που βρίσκονται στην Κύπρο και θα μείνουν».

Όπως ανέφερε, προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα πως μέσω παρόμοιων συνεργασιών θα έχουμε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, προς όφελος όλων.  

Στην έκθεση συμμετείχαν διάφορες εταιρείες, ανάμεσά τους και η IMH, καθώς και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

«Έχουμε καλέσει και εκπαιδευτικά ιδρύματα επειδή το εργασιακό περιβάλλον της Κύπρου είναι ανταγωνιστικό και υπάρχουν άτομα με πολύ καλές δεξιότητες και προσόντα. Είναι σημαντική η εκπαίδευση, κάποιος να μπορεί να τελειώσει τις σπουδές του και να μπορεί να συνεχίσει. Η οικονομική κατάστασή τους είναι χαμηλή και δεν μπορούν να σπουδάσουν και το αξίζουν και το μπορούν».

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει στο διαδίκτυο η ιστοσελίδα helprefugeeswork.org, μέσω της οποίας εργοδότες και εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή.


«Οι υποψήφιοι μπορούν να αναρτούν το βιογραφικό τους στην ιστοσελίδα και παράλληλα να ενημερώνονται πότε υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας και να υποβάλουν αίτηση. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι μια καλύτερη πληροφόρηση των εργοδοτών για ενημέρωση τους όσο αφορά τους πρόσφυγές. Δηλαδή, ποιοι είναι οι πρόσφυγες και πως ξεχωρίζουν από τις άλλες ομάδες αλλοδαπών, ποια τα δικαιώματα στην εργασία, τι ξέρουν να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι», κατέληξε ο κ. Μαθιουδάκης.

 

 

Δειτε Επισης

Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας